Det lysner for IT-bransjen

Etter flere magre år peker salgskurvene nå oppover for den nordiske IT-industrien. Analyseselskapet IDC anslår veksten i år til mellom en og to prosent. Neste år blir det enda bedre.

Det har vært bekmørkt for IT-bransjen i lang tid. Børskrakket i 2000 ble avløst av terrorangrepene på USA og etterfølgende kriger i Afghanistan og Irak. Men nå er det tegn som tyder på at det verste er over.

Øker neste år

Analyseselskapet IDC har tatt frem de positive ordene for å beskrive det nordiske markedet. For 2003 ventes en salgsvekst på mellom en og to prosent i Norden, skriver IT-Branchen.

Selv om den anslåtte veksten må sies å være svært moderat er det som musikk i ørene til en bransje som har lidd med sviktende salg og oppsigelser de siste årene. Og skal vi tro IDC er dette bare begynnelsen.

Allerede neste år kan veksten nå opptil fem prosent.

Svakere i Norge

- IDC spår at 2003 definitivt kommer til å bli et bedre år enn 2002 når det gjelder vekst. Men det er tvilsomt om den lille oppgangen blir ansett som en forbedring i og med at vi ikke vil nå nivåene fra 2001, sier analyseselskapets nordiske sjef Per Andersson.

Det er først og fremst Danmark som kan vente solid vekst i tiden som kommer. Her hjemme mener imidlertid IDC at det slett ikke er så lyst. Årsaken er at den norske økonomien har det langt tyngre for tiden enn hva som er tilfelle i nabolandene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.