VIDEO: Se 19 minutter med gameplay fra spillet nede i artikkelen.

PARIS (Spillmagasinet): Blizzard annonserte på Blizzard Worldwide Invitational 2008 i Paris at de jobber med «Diablo 3».

MER FRA SPILLMAGASINET.NO:

- De aller første bildene
- Hva skjuler dette bildet?
- Nytt, mystisk bilde fra Blizzard

De bekrefter dermed ryktene og spekulasjonene som har løpt i forveien av arrangementet. Blizzard har gjennom uken publisert en rekke mystisk bilder på hjemmesiden sin som har ledet opp til lørdagens avsløring.

Se de første bildene fra «Diablo 3» i bunn av artikkelen.

Ser nydelig ut

Utgivelsesdatoen er ennå ikke kjent, men Spillmagasinets utsendte fikk se en svært lovende og spillbar betaversjon på lørdagens Paris-messe.

Spillet følger oppskriften fra «Diablo 2», med isometrisk perspektiv og lignende meny-, kamp- og inventarsystem. Også grafikken er tro mot «Diablo»-tradisjonen og spillseriens visuelle stil, foruten at den er vesentlig forbedret fra 2000-klassikeren. Allerede lenge før utgivelse, ser spillet rett og slett nydelig ut!

Tenker nytt

På lørdagens messe annonserte Blizzard imidlertid noen innovative nyvinninger.

I «Diablo 3» vil man kunne bruke omgivelsene mot fiendene, noe som ble demonstrert da Blizzards spilldesigner slo hardt i en tykk murvegg - som deretter kollapset og knuste et titall fremrykkende zombier.

Spillmagasinet fikk også se en demonstrasjon på hvordan en tilsynelatende uskyldig skattkiste begynte å rotere og forsvant ned i gulvet da den ble forsøkt åpnet, bare for å bli erstattet av fire monstre.

Visuelt sett er derfor spillet langt mer avansert enn for eksempel «Neverwinter Nights»-serien, hvor det sjeldent er knyttet animasjoner til feller og andre generiske objekter.

Se 19 minutter med gameplay fra «Diablo 3»
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
video_embed(10802,1);

Se flere spillvideoer her

Kampsystemet demonstrert

Kampsystemet ble også behørig demonstrert, med en rekke forskjellige comboer. Warrior-klassen vil blant annet kunne benytte den velkjente «Whirlwind comboen», hvor han forvandler seg til en roterende drapsmaskin av stål - og kutter seg vei gjennom fiendene.

På Paris-messen sa Blizzard ingenting om lanseringsdatoen, men betaversjonen var fullt spillbar - så sannsynligvis dreier det seg om måneder, og ikke år, før «Diablo 3» er i butikkene.

Bakgrunn

Utviklerne bak «World of Warcraft», «Starcraft» og «Diablo» har samlet 8000 mennesker i Paris til arrangementet Blizzard Worldwide Invitational 2008.

Under arrangementet vil det bli mulig å prøve spillene «World of Warcraft: Wrath of the Lich King» og «StarCraft II» for første gang. Verdens spillpresse har imidlertid vært opptatt med noe ganske annet den siste uken.

Mystiske isbilder har dukket opp på forsiden av Blizzards hjemmeside. Det har vært kjent at selskapet jobber med et nytt spill og internettforumene ble straks fylt med spekulasjoner om hvilket spill bildene kunne representere.

«Diablo 3» har vært en het potet, men mange har også ment at bildene er knyttet til «Wrath of the Lich King» eller «StarCraft II».

Bildet på forsiden av eu.blizzard.com forandret seg daglig. Torsdagens bilde kunne minne om coveret på «Diablo 2», mens fredagens bilde gikk mer i retning av «The Death Knight» fra «Wrath of the Lich King». Lørdag formiddag var bildet igjen forandret, men bildenavnet «ice5andahalf.jpg» tydet på at enda et bilde gjensto.

Det endelige bildet ble avslørt sent lørdag formiddag med teksten «Diablo» og «The heavens shall tremble».

I kildekoden skjulte det seg flere bilder som til sammen utgjorde et puslespill. Basert på den samme tallrekken som går igjen i TV-serien «Lost» (4, 15, 23, 16, 8 og 42) finner man til slutt bildet av den gribblignende figuren du kan se oppe til høyre. Hva figuren representerer er imdlertid uklart.

369

Les flere spillsaker på våre spillsider.