RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det nye Top Gun

Sist oppdatert:
«Ace Combat» er en fantastisk serie flyspill for oss som vil føle oss mektige og skyte ned ting. Nå er nummer fem på plass.

Kelly McGillis sitter ved siden av meg, «Danger Zone» dundrer og går, og jeg føler «The Need for Speed». Jagerflyet står på rullebanen og fiendene er klare til å angripe. Nakkhårene reiser seg i det flyet tar av og kapteinen gir de siste ordre. «Ace Combat: Squadron Leader» setter fantasien i sving.

Mystisk bagasje
Etter 15 år med fred er verden på randen av krig, og du befinner deg der alt begynner. Under et rutineoppdrag treffer skavdronen din på mystiske spionfly.

Myndighetene skyver hendelsen under teppet, men det tar ikke lang tid før eierne dukker opp med både det ene og det andre i bagasjen..

Du er Gud
«Ace Combat: Squadron Leader» kaster alt som heter realisme på sjøen. Kontrollen sitter i løpet av få sekunder, og å styre flyet er like vanskelig som og sykle.

Etterhvert sitter du med føleslen av at absolutt ingenting kan stoppe deg. Du er Gud, flyet din disippel og fiendene mørket som skal bli til lys.

Oppdragene er mange og går oftest ut på å skyte ned eller sprenge noe. De er ikke originale eller varierte, men spillet er så morsomt at det aldri blir irriterende. Når du befinner deg noen tusen meter over bakken med fiender på alle kanter er du opptatt av andre ting.

Dette er «Top Gun», og du har på deg skoene til Tom Cruise.

Kontroll på kompisene
I «Ace Combat: Squadron Leader» bestemmer du hva lagkameratene dine tar seg til. Ved hjelp av styrekrysset gir du dem orde om å angripe, trekke seg tilbake også videre.

For det meste gjør de en god jobb, og er viktige å ha når motstanderne kommer litt for tett. Men uheldigvis er det ikke alltid de hører etter.

Flott flerspiller
Teknisk viser Namco at de behersker maskinvaren. Både omgivelsene og flyene er flotte. Lyden er såpass at du kjenner nakkehårene reise seg når fienden fyker forbi.

Musikken er prikken over i-en for den perfekte «Top Gun»-stemningen.

Flerspillermodusen holder samme nivå som tidligere. Dere benytter det store antall fly som låses opp når en spiller alene, og kjemper på lukkede områder.

Er du av den onde typen er langdistansmissliene fortsatt på plass. Hvis du, som oss, liker å ta ned nykommere på avstand, er muligheten tilstede.

God holdbaret
«Ace Combat: Squadron Leader» er et spill som varer og rekker. Du bruker ikke lang tid på å komme deg gjennom enspillerkampanjen. Men for å få tilgang på alle flyene, må du gå gjennom den flere ganger. Og det vil du, noen av de mer spenstige farkostene er verdt hver eneste time.

Flerspillermodusen og arkadebiten, hvor du skal skyte så mange fiendtlige fly du bare kan, hjelper også.

Verdt hver krone
«Ace Combat: Squadron Leader» er spillet for alle som drømmer om en hovedrolle i den neste «Top Gun»-filmen.

Det er pent, barskt og kanonunderholdende. Spillet er verdt hver eneste krone.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere