*Nettavisen* Nyheter.

«Det nytter»-prisen til Meland

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

Prosjektet med boliger for vanskeligstilte ungdommer, har blitt lagt merke til landet over. I dag fikk Meland kommune «Det nytter»-prisen av arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen.

28.02.06 13:26

«Sjølvbyggjarprosjektet for ungdom» i Meland kommune har vært en inspirasjon for mange andre kommuner landet over, og fått mye mediefokus. I dag delte Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen ut «Det nytter»-prisen som er et samarbeidsprosjekt mellom KS og helse - og sosialdirektoratet.

Prisen er på 100.000 kroner.

Juryen imponert
Juryen er imponert over hva Meland kommune har fått til, og legger spesiell vekt på at selvbyggerprosjektet avhjelper mange utfordringer på en og samme tid. Mennesker som trenger hjelp til å komme seg inn på boligmarkedet får både arbeidstrening og mulighet til å bygge nye nettverk.

Prosjektet har en klar forebyggende effekt, noe den sterke nedgangen i narkotikarelatert kriminalitet i regionen viser. Det utstrakte samarbeidet med offentlige og private aktører trekkes fram som svært positivt. Ikke minst vurderer juryen at prosjektet har stor overføringsverdi til andre kommuner i lignende situasjon, er noe av det juryen skriver i sin begrunnelse.

For vanskeligstilte
Prosjektet i Meland legger til rette for etablering av nøkterne boliger av god kvalitet til ungdom.

Målgruppen er ofte personer med spesielle vansker, for eksempel rus-, adferds- eller helseproblemer, eller ungdom finner det vanskelig å etablere seg på boligmarkedet.

Selvbyggerne engasjeres i planlegging og praktisk arbeid knyttet til oppføring/rehabilitering av bolig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.