*Nettavisen* Nyheter.

Det perfekte jentespillet

Skal du bare kjøpe ett spill til fjortisen i huset, så er dette valget.

23.08.10 13:36

Du kan egentlig si akkurat hva du vil om hva jenter i alderen 10-18 interesserer seg for, men du vil uansett ikke kunne klare å ta vekk det faktum at det aller fleste jenter i denne alderen er interessert i klær, sminke og utseende.

Hvem er en modell?
Alt dette får man i spillet «Top Model.» Ett spill hvor du skal ta over en modell som skal imponere dommerne ved å vise sine beste positurer, dominere på catwalken og velge de fineste klærne som det heter i reklamen for spillet. Skepsisen til vår testanmelder var tilstede, for lignende spill har tidligere vært morsomme i noen timer før det har blitt for kjedelig.

La oss begynne med noe viktig først: Spillet er på norsk. Kjøper du den versjonen du får i norske butikker vil menyer, snakking og alt annet være forståelig for både foreldre og barn.

En av ti modeller
I spillet er du en av de ti modellene som kjemper om tittelen «Top Model,» akkurat som i tv-serien. Siden spillet er basert på en reality-serie så er forholdet til de andre modellene viktig, hvordan dommerne oppfatter deg og selvfølgelig - hvordan du ser ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mye spill og mye å gjøre
Det som er mest imponerende med spillet er mengden spill som er her. Der andre lignende spill gir noen få steder man kan være og antall ting man kan gjøre er relativt lite så er Top Model for Nintendo Wii et såkalt «åpent» spill hvor man kan gå rundt i byen, på shoppingsenteret og selvfølgelig i modellhuset. Der møter man andre mennesker, kan snakke med dem - man kan shoppe for nye klær, trene og mye mer. Alt i alt er det ekstremt mye spill her, og noe som garantert vil holde fjortisen opptatt i mange timer.

Genialt på Nintendo Wii
Det mest geniale er hvordan man bruker Nintendo Wiis funksjoner. Dine modeller må selvfølgelig trene, og da må du også trene. Selvfølgelig nok, med såpass mange modeller som kjemper om oppmerksomhet kan det også hende at en krangel kan utarte seg til en liten slosskamp.

I tillegg er kontrollene på Nintendo Wii uansett slik at det ikke blir en passiv opplevelse å spille «Top Model.» Man velger klær, tar på makeup, poserer og mye mer gjennom å bruke kontrollene aktivt.

Hva med moralen?
Selvfølgelig kan man si at moralen i et slikt spill kan diskuteres. Her er det ekstremt overfladisk, og alt dreier seg selvfølgelig om å se best mulig ut samtidig som man utkonkurrerer sine venninner for å bli den neste «Top Model.» Akkurat om barnet trenger mer påvirkning i den retningen er en avgjørelse man må ta som foresatt, men det er ingen tvil om at spillet vil være en stor suksess på jenterommet.

De første 10 minuttene av spillet ser du her (også fra den amerikanske versjonen, i den norske er det oversatt):

HTML EMBED

Her ser du en reklame for spillet:

HTML EMBED

Under kan du se en videopresentasjon (av den amerikanske versjonen):

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.