RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarl M. Andersen

«Det rulla for denne mannen fordi det er for mange muslimer i landet, og nå skal alle stemme på det partiet som tok dem inn»

Sist oppdatert:
Frp-politikeren Rolf Tjernes mener naiv innvandringspolitikk tok livet av 77 mennesker under terrorangrepene 22. juli.

(Sarpsborg Arbeiderblad): Tjernes, som har sittet i bystyret for Sarpsborg Frp i flere perioder, kommer med påstanden i en åpen Facebook-profil.

Tjernes satt i bystyret inntil han meldte flytting til Torrevieja i Spania i mai.

- Ment som en morsom kommentar. Men også med et snev av alvor, sier Tjernes fra sitt bosted.

Det var på Erlend Wiborgs åpne Facebook-profil Tjernes uttrykte seg på denne måten. Wiborg er fylkesordførerkandidat for Østfold Frp. Wiborg stilte onsdag følgende spørsmål på nettsamfunnet: «Hvordan tror du terrorangrepene kommer til å påvirke valget?» Flere lokalpolitikere besvarte spørsmålet, deriblant Tjernes.

- Interessant å høre hva andre fra Østfold mener om dette, sier Wiborg, som understreker at Tjernes sin kommentar må stå for hans regning.

- Burde være motsatt
- Det er en upassende kommentar. Men jeg mener selv vi har en for naiv innvandringspolitikk i landet, legger Wiborg til.

Frp sentralt ville ikke kommentere saken overfor avisa, og henviste til partiets fylkesrepresentanter. Arbeiderpartiet er spådd en rekordhøst i kommune- og fylketingsvalget.

- At partiet får en slik oppslutning, er merkelig for meg. Det burde være motsatt, sier Tjernes, og forklarer videre:

- Man blander følelser og politikk, sier Tjernes, som forteller at han har trappet ned på politikken. Likevel har han meldt sin flytting til Frps kontorer i Oslo, og regner med å bli medlem av det lokale partiet i Torrevieja i løpet av kort tid.

- Ikke flyktninger
Tjernes mener innvandringspolitikken i Norge er for naiv.

- Det er ikke for ingen ting at folk reiser halve jorda rundt for komme til Norge. Neppe på grunn av det fine været, ler Tjernes.

- I en demokratisk verden bør det være lov å bevege seg over grenser og bosette seg hvor man vil, ingen tvil om det. Personer som kommer til landet med ambisjoner om å jobbe, klare seg selv og betale skatt, er hjertelige velkomne, understreker Tjernes.

I sine mange år som lokalpolitiker i Sarpsborg, har han vært med på å ta imot mange fra andre land som trenger et nytt sted å bo.

- Det kalles «flyktininger», men er egentlig ikke det. Jeg har aldri i min tid i bystyret tatt imot en virkelig flyktning. Det er en fæl liten prosentandel av innvandrerne til landet som er det, mener han.

- For lett å grave i statskassa. Pengenekrana til de sosiale tjenestene bør i større grad stenges, fortsetter han.

Tjernes mener Frp burde framstått på en annen måte i etterkant av de tragiske hendelsene 22. juli.

- Jeg synes mitt parti har vært litt svake. Frp burde i større grad stått oppreist. Hendelsene endrer ikke noe partiprogram, fastslår han.

Denne saken er levert av Sarpsborg Arbeiderblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere