*Nettavisen* Nyheter.

Det skal bli lettere å få jobb i staten med hull i CV-en

INKLUDERING: Inkluderingsdugnad var et sentralt tiltak for sysselsetting som kom ut av regjeringsforhandlingene mellom partilederne Erna Solberg (H) (midten), Siv Jensen (Frp) (t.v.) og Trine Skei Grande (V) på Jeløya ved starten av 2018. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Regjeringen foreslår å endre reglene slik at søkere til statlige jobber som har hull i CV-en, skal behandles på samme måte som søkere med funksjonsnedsettelse.

12.07.19 21:19

Ingen av departementene nådde i 2018 målet for inkluderingsdugnaden, regjeringens store prosjekt som skulle få flere av dem som hadde falt utenfor, tilbake i arbeidslivet, viser en oversikt fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Les også: Sommervikar? Dette må du passe på

Inkluderingsdugnad var resultat av regjeringsforhandlingen på Jeløya i 2018. Målet var at minst 5 prosent nyansatte i staten skal være personer med funksjonsnedsettelse eller hull i CV-en.

– Alle departementene blir nå bedt om å intensivere arbeidet med inkluderingsdugnaden i sine sektorer, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H). Hun erkjenner at det må gjøres lettere for arbeidsgiveren å inkludere.

Les også: YS: Sommerjobbende 18-åringer bør ha over 134 kroner i timelønn

Regjeringen foreslår å endre reglene slik at søkere til statlige jobber som har hull i CV-en, skal behandles på samme måte som søkere med funksjonsnedsettelse. For eksempel skal man ansattes om man er tilnærmet like godt kvalifisert som den best kvalifiserte søkeren.

Departementet legger imidlertid opp til at det blir ganske strenge rammer for at man skal kvalifisere formelt til å ha et «hull i CV-en». Det dreier seg for eksempel om fengselsopphold eller psykisk sykdom. Et friår for å reise eller forlenget ulønnet foreldrepermisjon teller ikke med.

Les også: LOs sommerpatrulje: Mange Oslo-utesteder betaler servitørene under minstelønn

Inkluderingsdugnad var et resultat av regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Frp og Venstre i januar 2018. Den skulle gjelde både privat og offentlig sektor, men regjeringen ville at statlige virksomheter skulle gå foran med å inkludere arbeidstakere som ofte faller utenfor arbeidslivet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag