RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det skjedde med en venn av venn

Sist oppdatert:
Alle har hørt en slik historie, og de fleste fortalt en. Det skjedde med en venn av en venn av meg, og det er helt sant....

(Side2:) Vi har samlet 6 såkalte urbane legender, historier som som oftest blir fortalt som om det skjedde med noen man nesten kjenner (en venn av en venn). To av disse legendene er sanne. Klarer du å gjette hvilken? Vi har forresten valgt å presentere alle historiene slik de sannsynligvis ville ha blitt fortalt til deg.

Gravid i svømmebassenget
En venn av en venn av meg hadde en venninne som ble mobbet av noen gutter mens hun svømte i et svømmebasseng på videregående skole. Guttene onanerte i svømmebassenget mens hun var der. Hun ble gravid, og var fortsatt jomfru. Etter at det skjedde saksøkte hun kommunnen og vant fordi det ikke var nok klor i bassenget.


Kranglet om bryllupskaken, ble arrestert
Et par som en venn av meg var på bryllupet til begynte å krangle når de skulle spise bryllupskaken. Der de var så hadde en tradisjon at de skulle grise litt når man ga hverandre kake, men hun som giftet seg mente at hennes nye mann gjorde det alt for hardt, selv om hun sa at han skulle ta det med ro. Hun kastet så kake tilbake på ham, over hele dressen - og de begynte å slåss. Politiet kom, og arresterte begge to.

Døde etter å ha brukt et liks kjole
Der vennen min kommer fra var det en skikkelig fæl historie da han var liten. De hadde et stort ball hvert eneste år, og alle i bygda ble invitert. Naboen til kameraten min hadde ikke så mye penger så hun måtte leie en kjole. Da hun brukte den på ballet begynte hun å lukte noen skikkelig fælt og følte seg dårlig. Etterhvert besvimte hun, og døde. Sykehuset hun ble kjørt til fant ut at det var balsameringsveske i hele kjolen som hadde forgiftet henne. Den kom nemlig fra et lik.

Drept av kjærlighet på pinne
I hjembygda til en venninne av meg så var det en fyr som døde en utrolig rar død. Han ble funnet i bilen sin en morgen uten at noen helt hadde skjønt hva som hadde skjedd. Bilen hadde truffet et gjerde, men det så ikke ut som om bilen hadde kjørt for fort. De undersøkte ham for alkohol og narkotika, men det de fant overrasket dem. Han hadde nemlig sugd på en kjærlighet på pinne da han kjørte hjem, og da han hadde kjørt av veien hadde airbaggen løst seg ut - og kjærligheten ble slått ned i halsen hans så han ble kvalt.

Gjeng skjærte av penis til ung gutt
Hjemme i hjembygda til en venn av meg så var det en gjeng som nesten styrte hele bygda. De var bare tenåringer, men de terroriserte alle. En ung gutt som var ny i bygda visste ikke om dette og klarte å irritere dem ved å gå gjennom låven de hadde som et slags hovedkvarter. De tok fatt i ham foran den lokale butikken senere på dagen, og gutten ble ikke funnet før dagen etter. Da hadde gjengen skjært av ham penisen, men de kunne ikke bevise det - og gutten nektet å si noen ting.

Løste uløselig matteproblem
En venn av meg gikk på mattematikk på universitetet. En dag hadde de en forelesning og professoren skrev opp noen uløselige matteproblemer på veggen sammen med det som skulle være den virkelige prøven. En av elevene var for sen i klassen og fikk ikke med seg de oppgavene som egentlig var en del av prøven, kun de uløselige. Han turte ikke å spørre hva de første oppgavene var og prøvde derfor å løse de to siste. Senere på kvelden, etter at prøven var levert, ringte professoren til ham og gratulerte ham med å ha løst to matteproblemer som tidligere aldri hadde blitt løst.

Vil du vite hvilke som er sanne?
Historien om gjengen som skjærte penisen av en ung gutt er en av de eldste urbane legendene i Europa, og har stort sett blitt brukt for å angripe et folkeslag, et område eller en rase (gjengen har da vært av en bestemt hudfarge eller fra et bestemt sted). Historien er ikke sann. Det er heller ingen som har blitt drept av en kjærlighet på pinne etter at airbaggen har løst seg ut. Balsameringsveske er ikke noe bra å drikke, men at det skal overføres fra en kjole brukt av et lik til et menneske er usannsynlig. Dessuten bruker de fleste utleiefirmaer å vaske kjolene de leier ut, og du kan ikke bli gravid i et svømmebasseng.

Derimot er historien om eleven som løste et uløselig matteproblem helt sann. Mannen som gjorde det var George Dantzig. Forskjellen på historien og virkeligheten var at det var hjemmelekse, og det tok seks uker før professoren fikk sjekket at han hadde gjort det riktig. I tillegg er historien om det gifte paret som begynte å krangle helt sann. Politet kom, og de tilbragte bryllupsnatten i arresten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere