Gå til sidens hovedinnhold

Det smalt - og duene "døde"

Heldigvis ble det ingen personskader, men det gikk hardt ut over tre biler og hundrevis av leirduer ved en trafikkulykke i bomstasjonen på Abildsø torsdag formiddag.

E6: To personbiler, en lastebil med stein og en tilhenger var innblandet i ulykken som resulterte i betydelig trafikkale problemer. På tilhengeren, som ble brettet sammen mellom den ene bilen og lastebilen, var det kassevis med leirduer. I bilen var det også en bag med haglpatroner.

Hvilken av bilene/førerne som forårsaket ulykken var noe uklart på skadestedet. Men lange bremsespor fra lastebilen fortalte i alle fall tydelig at denne ikke klarte å stoppe for de to personbilene foran.

Opprydding

Det ble mye oppryddingsarbeid på stedet. For først måtte de kassene med leirduer som var hele, flyttes over i en "maje". Deretter måtte tilhengeren frigjøres. Den var nemlig sammenbrettet mellom lastebilen og personbilen.

Viking kom til stedet med to redningsbiler. Da de impliserte kjøretøyene var fjernet, måtte veivesenet rydde stedet for ødelagte leirduer - og disse var det mange av.

Lange køer

Selv om det var feriestille på Europaveien, medførte trafikkuhellet betydelig forsinkelser. To av feltene i bomstasjonen ble stengt, og køene bygget derfor på seg og rakk på det lengste til langt utenfor Skulleruddumpa.

Uhellet er nok en gang en påminner om hvor viktig det er å holde god avstand. Mange uhell/ulykker nettopp i bomstasjonen på Abildsø er bevis på at en del ikke overholder denne regelen her.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre