RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det spruter av Sonys nye bilspill

Sist oppdatert:
Vi har testet den etterlengtede PS3-oppfølgeren «Motorstorm 2».

LONDON (Spillmagasinet): Hvis du spør meg, så er det liten tvil om hvilket som var det beste lanseringsspillet til Playstation 3. Riktignok kom både «Virtua Fighter 5», «Virtua Tennis 3» og «Fight Night Round 3» nære, men ingen av dem kunne hamle opp med det fabelaktige bilspillet «Motorstorm».

«Motorstorm» både bød og byr på rask, skitten, og ikke minste kjempemorsom bilaction. De ulike løypene frakter deg alle gjennom imponerende og varierte omgivelser, og motstanderne er nådeløse. I tillegg til å være noen kløppere bak rattet, tar de ikke fem flate øre for å dytte deg utfor et stup eller sende deg rett inn i en fjellvegg.

«Motorstorm: Pacific Rift» blir vist frem for første gang:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Viktig natur

Under Playstation Day i London tok vi en titt på en veldig tidlig utgave av oppfølgeren, «Motorstorm: Pacific Rift». Enerens ørken er byttet ut med en fantasiøy hvis natur blant annet er inspirert av den på Hawaii. Utviklerne lover at omgivelsene denne gangen skal spille en større rolle, blant annet bestemmer typen kjøretøy hva slags terreng du kan forsere.

I tillegg til at omgivelsene er mer detaljerte, er de også mye farligere enn i eneren. Alt av hopp og lignende er enda heftigere, mens objekter av ulike størrelse er plassert rundt omkring og kommer til å gjøre livet ditt surt. Selvfølgelig, når det er motstanderne som har et ublidt møte med ett av dem, er alt bare fryd og gammen.

Flott bane

Jeg fikk teste en av spillets 16 baner, og den spilte ball med selv det beste eneren har å by på. Banen bød på masser av variert terreng og en rekke forskjellige og godt designede ruter. Hver egnet seg best til et par typer kjøretøy, så selv om det ikke er så altfor mange baner, tyder med andre ord ting på at det kommer til å ta en stund før du mestrer samtlige.

Bilen jeg kjørte med var selvfølgelig den nye monster trucken, og den falt nesten øyeblikkelig i smak. Etter litt tilvenning satt styringen som et skudd og jeg bokstavelig talt kjørte over de fortsatt nådeløse konkurrentene.

Se den første traileren fra «Motorstorm: Pacific Rift»:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Bedre flerspiller

En av de store nyhetene i «Motorstorm: Pacific Rift» er at du kan spille sammen med en annen person på en maskin, noe mange savnet i eneren. Jeg tok et par runder mot diverse andre fremmøtte, og kan melde om at denne modusen fungerte som ei kule.

På tross av at spillet så absolutt ikke var ferdig, så det helt nydelig ut. Både omgivelsene og bilene var mye mer detaljerte enn i originalen, og i følge utviklerne gjenstod det fortsatt mye arbeid på grafikken.

Veldig lovende

Hvis resten av banene holder samme høye kvalitet som den jeg testet, føler jeg meg trygg på at «Motorstorm: Pacific Rift» kommer til å bli en suksess. Utviklerne ser ut til å ha tatt med seg og forbedret det beste fra eneren, forkastet det som ikke fungerte, og lagt inn mye nytt innhold og en rekke nye funksjoner. Spilljulen kan ikke komme kjapt nok.

«MotorStorm: Pacific Rift» slippes etter planen til Playstation 3 i slutten av november 2008.

25

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere