*Nettavisen* Nyheter.

Det står om livet for gutt etter badeulykke i Kabelvåg

DUKKET IKKE OPP: Det utføres livreddende førstehjelp og vedkommende flys med luftambulansen til UNN i Tromsø. Foto: Kristian Rothli (Lofotposten)

En gutt kom ikke opp fra vannet etter bading i Madsvatnet i Kabelvåg i Lofoten. Tilstanden til gutten er oppjustert til livstruende, opplyser Tromsø universitetssykehus.

09.06.19 22:22

Gutten ble fløyet med luftambulanse til sykehuset i Tromsø fredag ettermiddag.

Sykehuset omtalte først guttens tilstand som kritisk, men den ble senere oppjustert til livstruende, opplyser pressevakt Jørn Resvoll til VG.

Ulykken skjedde da gutten badet ved Madsvatnet i Kabelvåg sammen med to andre gutter fredag ettermiddag. Klokka 15.45 fikk politiet melding om at han ikke var kommet opp etter badingen, og at de to andre guttene hadde mistet ham av syne. Først en time senere ble gutten funnet og hentet opp av vannet.

Ambulansehelikopter, brannmannskaper og redningsdykkere bidro i søket etter gutten, opplyser Mats Bernhoft i Nordland politidistrikt til NTB.

Det ble utført livreddende førstehjelp av ambulansepersonell og gutten ble fløyet med luftambulansen til universitetssykehuset i Tromsø.

Ifølge Bernhoft er kriseteamet i kommunen varslet.

– Det er flere som har vært involvert, blant annet dem som badet med gutten. De skal etablere kriseteam og håndtere de tre andre guttene så godt de han, sier han til VG.

Da politiet først meldte om badeulykken fredag ettermiddag skrev de følgende:

- Det jobbes for fullt på stedet med søk etter den savnede gutten. Vi har fått bistand fra ambulansehelikopter fra Evenes i tillegg til Seaking, skrev politiet på Twitter.

Brannmannskaper jobbet i vannoverflaten for å lete etter gutten.

Nødetatene rykket ut etter de fikk melding om at gutten ikke kom opp etter bading. Seaking ble sendt fra Bodø med redningsdykkere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag