*Nettavisen* Nyheter.

Det store vinsleppet

En rød marques fra Spania leder an som det beste kjøpet i september-slippet fra polet. Les vintesten her.

03.09.03 16:00

Et ganske stort slipp denne gang, med over 90 produkter. Ni av disse produktene er i kategoriene øl og brennevin, og de får vi komme tilbake til ved en senere anledning. Vårt fokus denne gang er vin.

I salg lørdag

Alle vinene er smakt av Art of Tastes Ken Engebretsen. Ken er tidligere kjellermester på Bagatelle og restaurantsjef på Le Canard. Vinene blir tilgjengelige i polutsalgene førstkommende lørdag.

Slippet er svært rødvinstungt, og det er også blant rødvinene vi finner de fleste gode kjøpene. Vi starter med det beste rødvinskjøpet, som også er det beste kjøpet i hele slippet:

RØDVIN

Marqués de Ballestar Reserva 1999, vnr 20280, kr 97, 82 poeng.

Fra Cariñena i de nordøstlige Spania. Dyp rød på farve. Dufter av røde frukter, med innslag av krydder og eikevanilje. En fin, frisk, fyldig og intens vin. Et meget godt kjøp. Denne vinen går bra til retter med rødt kjøtt, både okse, lam og vilt.

Barbaresco Montestefano Riserva 1997, vnr 45895, kr 290, 90 poeng.

Dyp rød, som heller mot brunt. Dufter av kirsebær og tjære, med innslag av krydder. En flott, frisk, kraftig og intens vin. Godt kjøp. Denne trenger ideelt sett litt mer lagring, men går fint an å drikke nå, spesielt til de store vilt- og lammemiddagene i høst.

Beste rødvin uansett prisklasse.

Tynnere hvitt

På hvitvinssiden er det tynnere, og vi har ikke funnet noe vi synes er særlig bra i de lavere prisklasser. Vi må opp til nærmere 150 kroner før vi finner noe vi synes er interessant:

Riesling Le Kottabe 2001, vnr 14673, kr 147, 83 poeng.

Fra Alsace. Lys gyllen på farve. Dufter av sitrus, blomster, krydder og stein. En frisk vin med fin balanse. Godt kjøp. Denne vinen er en god allrounder til det meste av fisk og skalldyr.

Vouvray Le Mont 1er Trie 1997, vnr 34888, kr 327, 93 poeng.

Meget kraftig gul på farve. Enormt rik og tett duft av akasiehonning og multer. Dette er en halvsøt vin, som er meget intens og frisk, med god fylde, flott balanse og stor lengde. En fantastisk vin og verdt hver eneste krone. Drikk denne vinen til desserter hvor friske frukter og bær er hovedingrediens. Styr unna sjoklade, karamell og tunge kremer.

Den beste hvitvinen uansett prisklasse og faktisk en dessertvin.

LES DEN STORE TESTEN HER (Art of Taste)

Rødvin under 100 kroner

Rødvin mellom 100 og 150 kroner

Rødvin over 150 kroner

Hvitvin

Musserende vin

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.