*Nettavisen* Nyheter.

Det styggeste du kan ha i stua

Foto: Montasje

... men også ting du virkelig vil ha. Se galskapen fra Las Vegas.

LAS VEGAS (Nettavisen): Igjen er det duket for verdens største forbrukerelektronikkmesse, CES, i syndenes by. 140.000 mennesker er ventet å komme for å se på produkter fra ikke mindre enn 2.700 utstillere i hele verden.

Messen begynner ikke offisielt før på mandag, men på søndag er det den store pressekonferansedagen da det er ventet at svært mange spennende nyheter vil bli annonsert. Det store høydepunktet da blir likevel Bill Gates siste store tale som frontfigur for Microsoft.

I natt norsk tid var det derimot en liten smakebit på hva vi kommer til å få se den kommende uken, på CESs offisielle presseevent. Det som umiddelbart var åpenbart her er at mye handler om litt bedre, litt raskere og litt enklere.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Den beste backupløsningen
Noen godbiter fikk vi likevel muligheten til å få med oss. En av de viktigste produktene var kanskje det som nordmenn er altfor lite opptatt av, nemlig sikker backup.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Magnus Blaker

Selskapet SentrySafe er et selskap som har spesialisert seg på å lage brann- og vannnsikre lagringsløsninger. Ideen er egentlig like enkel som den er genial: Gi harddisker en innpakning som tåler at huset det står i brenner ned eller blir oversvømt av vann.

Selskapet tilbyr alt fra helt vanlige harddiskkabinetter som tåler det meste, til mer elegante safeløsninger som gir deg mulighet til å oppbevare DVD-er og over til ekte safer med integrerte harddisker som gjør at du kan ta backuper som er sikret for både innbruddstyver og branner.

For hvis du tenker litt over det: Hvor mye informasjon har du liggende på harddisker og CD-er rundt i huset som ville forsvinne totalt hvis du ble utsatt for brann?

Genialt, men stygt
I den litt andre enden av skalaen av viktighetsskalane var utvilsomt SE2 Labs meget spesielle «absolutt alt»-boks ITC One.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Kort fortalt er dette en stor, og med sannhet å melde ekstremt stygg boks, som inkluderer det meste du kan tenke deg av nødvendigheter i stua. Vi kan blant annet nevne Nintendo Wii, Xbox 360, forsterkere til hjemmekinosystemet ditt på opp til 260 W, iPod Dock, HD-kompatibel personlig videoopptaker (HD PVR) og en del annet snadder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Magnus Blaker

Alt dette inkludert i et stort kabinett ferdig konfigurert rett fra fabrikk med trykkfølsom kontrollskjerm og universalfjernkontroll. Enheten styrer selvfølgelig TV-en din også. Det beste er nok likevel at den har et svært støysvakt kjølingssystem. Ifølge utviklerne er støynivået på enheten rundt 20 dBA mindre enn på en vanlig Xbox 360.

Prisen på herligheten er bare rundt 25.000 dollar, men det største problemet blir trolig å få tillatelse av husets herskere til å plassere noe så ultrastygt i stua. SE2 Labs kunne heldigvis fortelle til Nettavisen at de hadde planer med å komme med en penere enhet laget i tre.

Genial massasjestol
En annen enhet som derimot vi tror kommer til å bli en stor suksess, i alle fall blant dem som har penger nok, er den nye massasjestolen HT7450 fra Human Touch. Dette er nemlig den mest geniale massasjestolen vi har testet noen gang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Stolen har riktignok ingen mulighet til å massere armene, men selskapets «Zero-Gravity«-konsept, som kort fortalt går ut på å legge kroppen i en posisjon som gir minimal belastning på ryggraden, er fantastisk.

Når du setter deg ned glir stolen ned i en flott liggende stilling, og spesielle sensorer skanner ryggen din med spesielle sensorer etter spente områder. Etter få sekunder begynner en meget behagelig massasje helt fra skuldrene og ned til beina.

Riktignok koster stolen rundt 4000 dollar, men det er den utvilsomt verdt.

Endelig en god stue-pc-kontroll
Når du først har kommet deg ned i stolen, har du kanskje lyst til å se litt på TV, og da fortrinnsvis med din stue-PC. Problemet med denne typen løsninger frem til i dag har vært at utstyret for å styre en PC fra sofaen eller go'stolen har vært mangelvare. Det har kommet mange merkelige forsøk, men ikke noe som virkelig har gitt oss den store wow-følelsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Nå ser det derimot ut til at Logitech har truffet spikeren på hodet med sin nye DiNivo Mini-kontroller. Dette ser egentlig ut som kontrolleren på en veldig avansert mobiltelefon, men fullt QWERTY-tastatur, og en touchpad som du styrer med tommelen, akkurat som en bærbar PC. Denne touchpaden fungerer også som piltaster hvis du ønsker det.

Vi har fått gleden av å teste denne enheten, og det er liten tvil om at dette kommer til å bli en populær dings for alle som har en stue-pc. Kanskje kan det føre til at stue-pc-er blir mer populært også.

Annet dilldall
Under kan du også se noen av de andre merkelige produktene vi fikk se, før den virkelige messen begynner over helga, og vi få oppleve de flotte flatskjermene og de andre imponerende produktene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Markedet for iPod-høyttalere ser ikke ut til å ta noen ende, og det hele begynner å bli litt oppbrukt. LadyBug er likevel en innovativ og spennende løsning rettet spesielt mot jenter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vi har tidligere testet den geniale flygende øyenstikkeren Dragonfly. Nå har Interaktive Toy Consepts kommet med en flott konkurrent, som rett og slett er en fjernstyrt flaggermus med flaksende vinger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det samme selskapet har nå også utviklet verdens minste fjernstyrte dings. Puster du på den mister du kontrollen...

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Magnus Blaker

AMD viste frem litt av variasjonene som finnes i det bærbare markedet for tiden. Til venstre ser vi en «pimpet» NEC-laptop basert på Hello Kitty. Til høyre er derimot OLPC-boksen, som har som mål å bli solgt til hele verden for 100 dollar.

Nettavisen vil den neste uken følge CES på nært hold. Det er nemlig ikke før messen starter at de virkelige go'bitene kommer frem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.