Gå til sidens hovedinnhold

– Det var dramatisk

Reporter Kjetil Hugin i P4s radiofrokost ble med isbaderne i Akerselva. Men det ble smått dramatisk da isen brast.

AKERSELVA: "Isbade-bevegelsen", som Nordre Aker Budstikke har skrevet om flere ganger, teller nå ti medlemmer. Onsdag morgen fikk de badebesøk av P4s Kjetil Hugin, som sendte live fra Akerselva.

Ble stående på isflak

Den sporty reporteren kledde seg i badetøy for å prøve vannet, som i følge radiokanalens måling holdt 0,6 grader.

(Artikkelen fortsetter under bildet)IsbadingP4s Kjetil Hugin i Akerselva. (MMSFOTO)

- Vi var flere som stod på isen og holdt mikrofon og sender da reporteren skulle uti vannet. Det ble nok litt for tungt, for vi hørte et brak og isflaket vi sto på løsnet. Det ble jo litt dramatisk, forteller isbader-Hilde, som var den første baderen Nordre Aker Budstikke skrev om i høst.

Dermed ble Hugin "kastet ut i det" litt raksere enn planlagt.

- Han syntes det var deilig, men veldig kaldt, sier Hilde, og legger til at reporteren ble i vannet i ti sekunder, noe hun synes er imponerende.

Mindre kaldt

Isbaderne i Akerselva bader sammen to ganger i uka, men flere av baderne er i vannet oftere. Gruppa består av ni damer mellom 30 og 50 år, og en mann.

I følge Hilde er isbaderne i vannet i 20 sekunder, dermed setter ikke kulden seg i kroppen, og man får lett tilbake varmen på land. Det mannlige tilskuddet i gruppa gjennomfører et treningsopplegg, og har på det meste badet i isvanent i 5 minutter.

- Men det blir for ekstremt for meg, sier Hilde.

(Artikkelen fortsetter under bildet) Kaldt?:Her er Hilde avbildet da hun etterlyste flere badere i november i fjor. Nå teller badegruppa ti stykker. (Arkivfoto: Kristin Tufte Haga)

Hun synes likevel ikke vannet er for kaldt. Tvert i mot fører mindre kalde været den siste tiden til at vannet oppleves som mer behagelig, skal vi tro isbaderne.

Får badstu

- Nå har du blitt omtalt i lokalpressen og på riksdekkende radio. Hva slags tilbakemeldinger får du på isbadingen?

- Folk synes det er veldig sprøtt, og litt galskap. Likevel er de bare positive, og synes i grunn det er ganske tøft. Jeg har holdt på med dette en stund, men det er først denne sesongen at jeg har badet jevnlig, sier Hilde, som synes medieinteressen er artig.

Torsdag denne uken oppgraderer isbaderne ett hakk, når de får låne badstu av karateklubben som holder til i lokaler litt lenger nede i elva, i de gamle industribyggene ved Sagadammen.

Du kan høre høydepunkter fra torsdagens radiofrokost på P4, inkludert isbadingen, ved å klikke her.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem