(SIDE2): Jan Thomas som Dorian Gray, Ane Dahl Torp som The Bride fra «Kill Bill» og Ailo Gaup som Jack Sparrow fra «Pirates of the Carribbean». Hva skjer?

14 kjendiser lot seg portrettere en ny kalender magasinet HENNE gir ut i forbindelse med deres kommende 15-årsjubileum. En av de mange celebre personlighetene som lot seg avfotografere er stylist og makeupartist Jan Thomas (41).

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sammenlignet
Bildet skal forestille Jan Thomas som Oscar Wildes selvopptatte og evigunge Dorian Gray - fra boken «Bildet av Dorian Gray». Fortellingen om mannen som inngikk en pakt med djevelen for å få evig ungdom og skjønnhet, og hvem passer vel da bedre enn Jan mente folkene bak kalenderen? For Jan var det ikke spørsmål om å tenke seg om en gang - dette måtte han være med på.

- Da jeg var i 20-årene og jobbet som modell var det mye meg, meg og meg hele tiden. Jeg var veldig opptatt av utseende mitt, og da var det noen som sammenlignet meg med Dorian Gray. Det er jo ingen hyggelig sammenligning, men historien er så fengslende på mange plan at jeg har et sterkt forhold til skikkelsen, sier Jan til Side2.

Hellig opplevelse
Etter noen timer i sminkestolen med tidligere norgesmester i kroppskunst, Igor Meyer, som svingte penselen og gjorde at Jan Thomas nær sagt kom i en hellig stemning.

- Jeg tror aldri har jeg sittet så musestille før. Jeg følte at det var første skoledag! Det var en helt syk opplevelse og noe så fantastisk å få være med på. Resultatet var helt utrolig og jeg må jo bare si, selv om jo ikke kan si slike ting, at dette er det fineste bildet jeg noen gang har sett av meg selv, innrømmer makeupartisten.

Kunst
Jan Thomas ser på bildet som stor kunst og det var også intensjonen til magasinet som gir ut kalenderen.

- For meg er dette ren kunst og derfor ble det også en hellig opplevelse for meg. På 25 år har jeg aldri opplevd lignende, og selv om jeg har jobbet innenfor bransjen, så har jeg aldri vært borte i noe sånt. For meg som makeupartist var det virkelig et av høydepunktene i livet mitt, sier han.

Christopher sier nei
Men kunst eller ei, bildet får ikke lov å komme opp på veggen hjemme hos Jan.

- Christopher kom for å overvære fotoshooten og han synes jeg så helt grusom ut, så jeg får ikke henge det på veggen, ler han.

For å understreke at hans 19 år gamle kjæreste Christopher Mørch Husby er sjefen forteller makeupartisten at det er Christopher som bestemmer hvordan ting skal være der i gården.

- Han skal pynte juletreet, mens jeg får lov til å holde kulene og gi dem til ham. Sånn har det bare blitt. Jeg må kanskje henge bildet opp hjemme hos moren min i stedet, hvis det ikke sender henne i en tidlig grav da, ler han.

- Men jeg håper jo mitt halvråtne ansikt kommer til å pryde folks hjem eller kontorvegger i én måned neste år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ett års jobbing
Sjefredaktør for magasinet, Ellen Arnstad, sier til Side2 at hun synes det er helt utrolig at Jan som er så pen ville gå med på å bli så stygg og grotesk som han jo er på bildet tatt av portrettfotograf Johs. Bøe. Fotografene Mona Nordøy og Knut Bry har også stått bak flere av bildene og ideene er det fotografene selv som har kommet med.

- Vi har jobbet med ideen i ett år og startet arbeidet med fotograferingen for over ett halvt år siden. Resultatet skulle bli hundre prosent perfekt på alle plan, og alle detaljer i bildene er autentiske eller spesiallaget for kalenderen, Vi ville lage tidenes kalender og tyvstarte feiringen av 15 år som magasin som er neste år, sier hun.

Samuraisverdet Ane Dahl Torp svinger på bildet er autentisk, det samme er den førti kilo tunge rustingen Gro Hammerseng bærer, mens Thomas Numme og Harald Rønneberg er fotografert i en skikkelig Thunderbird med ekte revolvere i hendene. Hvem de skal være? Thelma og Louise...

Kalenderen kommer med denne månedens HENNE som er i salg fra uke 51.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!