Gå til sidens hovedinnhold

- Det var et sjokk

Adrian Søgnen er på plass i Bergen. Resten av bergensbandet The New Wine er fortsatt i Tokyo.

The New Wine har vært på miniturné i Japan og spilte tre konserter i forrige uke - blant annet som oppvarmingsband for The Whitest Boy Alive i Tokyo. Etter det skulle de på ferie – men så smalt det.

- Vi hadde en fantastisk tur helt frem til jordskjelvet. Det var imidlertid et sjokk da det skjedde, sier han, og legger til:

- Nå er vi ganske slitne. Jeg sov ikke så mye natten før vi reiste fordi det gikk rykter om at et nytt skjelv skulle inntreffe i nærheten av Tokyo med en styrke på over syv. Japanerne virket ikke så bekymret for det, men jeg og kjæresten min har bodd hos en amerikansk familie i Tokyo, og de var litt mer stresset.

Til Kyoto
De fire bandmedlemmene hadde forskjellige reiseruter etter bandets siste konsert i Astro Hall-Harajiku tirsdag i forrige uke. Søgnen og kjæresten skulle opprinnelig reist hjem sammen med resten av bandet i dag, men bestilte nye billetter fra Tokyo, via Korea og Tyskland og landet på norsk jord i går.

- Vi ble i Tokyo mens de andre dro sørover til Kyoto. De har hatt det kjempebra og har nok merket mindre til jordskjelvet og alt det førte med seg enn det vi gjorde. Vi har vært litt mer stresset og redd for etterskjelv. Samtidig har vi sett og lest mye om panikken som visstnok skal ha herjet, men det vi definerer som panikk har vi ikke sett mye til. Japanerne er veldig rolige og stiller seg pent i kø i matbutikkene selv om hyllene begynner å bli tomme. De er systematiske og utviser ikke frykt.

Alle hjem
Stian Iversen, Geir Hermansen og Johan Hatleskog dro allerede tidlig i går til flyplassen for å være sikker på å komme seg trygt hjem til Norge. Flyet deres går ikke før i dag.

- De har dratt til flyplassen slik at de ikke skal bli stoppet av et strømstans på tog eller t-bane, opplyser Søgnen.

Det neste på programmet for The New Wine er europaturné. 2.april spiller bandet på arrangementet «I´m from Scandinavia» i Festsaal Kreuzberg i Berlin med det svenske bandet Degrees. The New Wines debutalbum «Waves» ble lansert i Japan 2. februar og bandet rakk også å gjøre litt promotion før jordskjelvet inntraff.

- Vi ble blant annet intervjuet av to magasiner, et musikkmagasin og et motemagasin mens vi var der nede. Det var veldig kjekt det.

Les flere saker hos BA.no

Kommentarer til denne saken