Politiet i Bahrains hovedstad Manama fjernet i løpet av natten tusenvis av demonstranter som ville kopiere opprøret i Tunisia og Egypt. Minst fire personer er drept, melder Sky News.

Minst 100 personer ble skadd da politiet rykket inn på Perleplassen, der demonstrantene hadde rigget til en leir.

Vitner forteller at det ble brukt tåregass, batonger og gummikuler, og sier de hørte eksplosjoner og ambulansesirener på lang vei.

En talsmann for militæret i Bahrain sa i en uttalelse på statlig tv torsdag at de vil gjøre det som er nødvendig for å sikre sikkerhet, orden og stabilitet, melder Al Jazeera i sin liveblogg.

Angrep sovende demonstranter
Flere utenlandske medier skriver at politiet angrep demonstrantene mens de lå og sov. Dette bekreftes av den 43 år gamle demonstranten Amir.

- Jeg våknet opp, og det var masse lys på broen. Folket ropte at dette var en fredelig demonstrasjon, men de fortsatte å skyte. En mann lå skutt ved siden av meg. Det var lik overalt, sier han ifølge The Times.

- Jeg er skadd. Jeg blør. De dreper oss, sier et annet vitne på plassen.

Det lokale sykehuset sliter med kapasiteten, og har problemer med å behandle alle de skadde. Til og med ambulansesjåfører skal ha blitt banket opp av politiet mens de forsøkte å hjelpe de skadde. Torsdag morgen norsk tid meldes det om sammenstøt mellom demonstranter og politi nær Salmanyia-sykehuset, der de fleste av de skadde ble brakt etter aksjonen på Perleplassen.

- En ren massakre
Ifølge Al Jazeera har leger beskrevet politiaksjonen som en ren massakre.

Abdul Elal Elashi er en av flere demonstranter som blir behandlet for skuddskader.

- Jeg er sikker på at dette er skarp ammunisjon. Gummikuler påfører ikke sånn skade, sier 33-åringen, som selv ble skutt i beinet.

Andre vitner forteller om gamle menn som ble banket og drept av politiet.

- De drepte en gammel mann. Hvorfor? Fordi han etterlyste sine rettigheter. Vi lå og sov, og de drepte oss, sier vitnet.

- Blokkerte trafikken
En talsmann for regjeringen hevder de ble tvunget til å sende inn politiet fordi demonstrantene blokkerte trafikken. Men det verserer også rykter om at politihelikoptre har sluppet store mengder med tåregass over landsbyer utenfor Manama.

Sikkerhetsstyrkene ble satt inn mot demonstrantene etter at opposisjonen krevde et nytt veikart for demokrati. Demonstrantene krever også at kongefamilien skal få mindre reell makt.

Justisministeren hevder imidlertid at kravene er urimelige, og sier det er anarki å diskutere grunnlovsendringer utenfor nasjonalforsamlingen.

Bahrains sjiaopposisjon kaller politiets aksjon ren terrorisme og sier at målet var å drepe.

Wall Street Journals mann i Manama, Joe Parkinson, opplyser at han hørte at politiet hadde klart å rydde plassen helt for demonstranter. I utgangspunktet var det mellom 5000 og 10.000 mennesker samlet der.

Fortsetter med uforminsket kraft
Demonstrasjonene i Midtøsten og den arabiske verden fortsetter med uforminsket kraft etter opptøyene i Tunisia og Egypt. I Jemen, Libya og Iran har flere mennesker blitt drept i ulike demonstrasjoner de siste dagene. I Libya er det også varslet omfattende demonstrasjoner torsdag.

Følg utviklingen i Bahrain på Al Jazeeras liveblogg her

Se amatørvideo fra aksjonen.

HTML EMBED