Gå til sidens hovedinnhold

- Det var nødvendig å slå 17-åringen med batong

Politiet mener det var nødvendig å påføre slag mot den 17 år gamle gutten fordi han gikk til angrep på polititjenestemenn.

Like over klokken 14.00 onsdag ettermiddag ble en 17 år gammel gutt pågrepet utenfor kafeen Solid i Storgata i Tromsø sentrum, skriver Nordlys.

Umiddelbart etter hendelsen reagerte flere vitner på det de oppfattet som overdreven maktbruk av politiet. Vitnene fortalte om bruk av batong og pepperspray, og mente politiet brukte unødig vold.

Les også: Her legger politiet 17-åringen i bakken

Reagerer på omtalen
Pågripelsen ble gjennomført av politiet sykkelpatrulje bestående av to tjenestemenn.

- Mannen gikk mot tjenestemennene og fysisk angrep begge to. Som en forsvarshandling ble han forsøkt stanset ved bruk av pepperspray, men personen sprang da ned i Storgata. Politiet sprang etter personen hvoretter han slo gjentatte ganger etter våre to tjenestemenn samt at han svingte et reklameskilt mot en av disse, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding.

- Nødvendig å påføre ham slag
- Mannen ble på nytt sprayet med pepperspray, men fortsatte fysiske å angripe politiet. Til slutt ble det vurdert som nødvendig å påføre mannen tre slag med teleskopbatong i venstre lår, for å stanse han. Han la seg deretter ned på mage og ble påsatt håndjern og fotlås, opplyser politiet.

Politiet har valgt å kommentere saken fordi de reagerer på oppslag i Nordlys hvor det påstås at «politiet var for brutale».

- Politidistriktet kan ikke av hensyn til vårt omdømme/tillit og ikke minst de involverte tjenestemenn, unnlate å kommentere en slik forfeilet fremstilling av saken.

Oppfattet som farlig
Vitner har fortalt til Nordlys at politiet slo gutten med batong i nakken, hodet og korsryggen. Dette avviser politiet.

- Det er intet ved våre undersøkelser som tilsier at den pågrepne ble påført slag i nakken, hode og korsryggen som refereres i avisen.

Videre understreker politiet at mannen, som var 190 centimeter høy og 100 kilo tung, ble oppfattet som farlig.

Foranlediget til pågripelsen var en melding fra en person som var fysisk antastet av mannen, og som oppfattet denne personen som ustabil samt at vedkommende hadde forsøkt å stanse flere biler.

Se video fra hendelsen her!

Les flere saker fra Nordlys her.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her