Gå til sidens hovedinnhold

Det var Vibeche som ble funnet død

Politiet har identifisert kvinnen som ble funnet død i Trondheim.

- Personen som ble funnet i nedre del av Nidelven i går i 15-tiden, er identifisert som Vibeche Sofie Falch Danielsen, skriver Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

48 år gamle Vibeche Sofie Falch Danielsen forsvant fra sin bolig i Trondheim torsdag i forrige uke, og siden har det pågått en større leteaksjon etter henne.

- Ingen endring av siktelsene
Fire personer er siktet for drap eller medvirkning til drap, samt bevisforspillelse i forbindelse med forsvinningen, og tirsdag ble det gjort funn av en død person.

Den døde personen ble funnet av Trøndelag brann- og redningstjeneste rundt klokken 15 tirsdag da de dykket i Nidelven.

Obduksjon av personen ble gjennomført tirsdag kveld.

- Denne medfører ingen endring av siktelsene. For en av de siktede, en mann født i 1974, har Frostating lagmannsrett redusert varetektsperioden fra to uker til en uke, opplyser politiet i pressemeldingen.

Les også: Død person funnet i Trondheim

- Ønsker ikke gå ut med dødsårsaken
En kvinne og tre menn er så langt siktet i saken. Et samboerpar - en 34 år gammel kvinne og en 47 år gammel mann - er siktet for drap eller medvirkning til drap, mens to menn på 51 og 39 år er siktet for bevisforspillelse. 51-åringen er den avdøde kvinnens samboer.

Så langt ønsker ikke politiet å si noe om dødsårsaken.

- Vi ønsker ikke å gå ut med dødsårsaken nå, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB onsdag ettermiddag.

Politiet mener 48 år gamle Vibeche Sofie Falck Danielsen ble drept, fraktet til parkområdet Marinen ved Nidelva nedenfor Nidarosdomen og dumpet der. Politiet har funnet store mengder blod i leiligheten der drapet antas å ha blitt begått, og overfor Adresseavisen har politiet bekreftet at DNA-prøver viser at blodet stammer fra Vibeche Sofie Falck Danielsen.

- Etterforskningen vil nå fortsette med avhør av siktede og vitner, og vi vil også fortsette med tekniske undersøkelser, sier Momyr.

Forkastet ankene
Tre av de siktede, 47-åringen som er siktet for drap eller medvirkning til drap, samt 51-åringen og 39-åringen som er siktet for bevisforspillelse, anket varetektsfengslingen.

Tirsdag forkastet lagmannsretten anken til 47-åringen og 51-åringen, men reduserte onsdag varetektsperioden fra to til én uke for 39-åringen. Den 34 år gamle kvinnen anket ikke avgjørelsen om varetektsfengsling.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling