*Nettavisen* Nyheter.

Det våteste stedet i landet

Kraftig regnvær. Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Noen steder har det bøttet ned. I andre deler av landet skinner sola.

19.09.11 21:25

Med døgnnedbør på 64,6 millimeter, var Landvik i Grimstad det våteste stedet i landet mandag morgen. Ikke noe annet sted var det målt mer nedbør mellom klokka 08 søndag og 08 mandag.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værside

Hele Sør- og Østlandet har opplevd mye regn de siste dagene, mens man flere steder i nord har kunnet nyte fint høstvær.

Ifølge meteorologene ventes det mye godt vær Østafjells de nærmeste dagene, mens Vestlandet må ta støyten og holde paraplyen klar.

Her var det vått
Ser man på nedbøren målt mellom klokka 20 søndag og 08 mandag, var det Asker som hadde rekorden med 45,1 millimeter. Her må man tilbake til 1965 for å finne noe tilsvarende. Den kraftige nedbøren skapte problemer for flere. I Måsankroken opplevde en familie å få 20 centimeter med vann i underetasjen, skriver budstikka.no.

I Melsom i Vestfold regnet det også godt i samme periode - 41,4 millimeter.

Bedre vær Østafjells
Meteorologene på Blindern venter en god del bedre vær Østafjells de nærmeste dagene. Nordpå blir det heller ikke så ille, mens Vestlandet vil ta av for mye av den nedbøren som kommer.

- Det kan bli noen bra dager Østafjells. Både torsdag og fredag ser bra ut, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til Nettavisen.

Mandag morgen var det sol og 13 grader i Bodø. Der kunne Dag Morten Johansen og datteren Signe Fredrikke Johansen sykle til skolen i flott høstvær, melder Avisa Nordland .

Sjekk været for Bodø i Nordland her

Se været for Grimstad i Aust-Agder

- Sjekk båten nå, er rådet Aust-Agder Blad gir sine nettlesere mandag.

Tvedestrandsposten melder at Tjenna er full og at store vanndammer møtte bilistene på vei inn til sentrum mandag morgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pål Guttormsen (Avisa Nordland)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.