*Nettavisen* Nyheter.

Det viktigste er at vi slår Sverige

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

KOMMENTAR: Det er ingen grunn til at noen av våre nordiske naboer skal ta fra Alexander Rybak seieren i kveld.

16.05.09 14:26

(SIDE2:) I kveld skal Alexander Rybak kjempe for å gjenvinne Norges ære som et stolt og storslagent Eurovision-land.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Aldri før har Norge sendt av gårde et bidrag som har fått så overveldende mange stemmer i den hjemlige finalen. Og støtten stanser ikke der: Torsdag kveld slo 1,2 millioner nordmenn på TV-en for å se et norsk «fairytale» gå til finalen.

Aldri før har støtten vært så stor og aldri før har vel favorittstempelet vært så tydelig.

Vi har fele
At vi er favoritter er ikke uten grunn; vi har den beste og mest fengende låten, vi har en sjarmerende og populær artist og ikke minst: Vi har ei fele!

Og det er klart det er til å bli sjalu av.

- Magien fra vinnershowet i Oslo er borte. Norge går til finalen. Uten å innfri forventningene, skrev musikkredaktør Anders Nunstedt i Expressen torsdag kveld etter at Alexander hadde vært på scenen.

Les mer: Svenskene: - Magien er borte

At svenskene syter og klager er vi vant til. Det er vel kanskje ikke så rart at man får komplekser når vi nordmenn over hele fjøla gjør det bedre enn svenskene.

Nå ser det også ut til at vi skal slå dem grundig på deres gjeveste arena: Eurovision Song Contest. Og det er ikke bare dem vi slår. Ingen av de nordiske bidragene kan konkurrere mot Norge i år. Se bare her:

Mandige Sverige
Svenskene skal ha skryt for å ha valgt et bidrag som stikker seg ut. Men jeg undrer meg hvor attraktivt Europa vil synes det er å ta imot en maskulin versjon av Charlotte Perrelli.

Charlotte Perrelli havnet i fjor på en 18. plass og fikk kritikk fordi hun kunne forveksles med å være en mann.

Les mer: - Trodde det var en mann

Finnene har i år endelig skjønt at man ikke kan vinne MGP hver gang med monsterrock. Derfor har de i år sendt Waldo’s People med låta «Lose control». En låt som gjør seg mye bedre med studiomiksing enn når den livefremføres. Live låter det kjedelig.

På sagaøya Island er finanskrisetiden blitt en tung byrde å bære. Derfor spør islendingene om det virkelig er sant og har sendt av gårde ei søt lita jente som synger «Is it true». Låta er jo fin den, men også her blir det kjedelig. Rett og slett dårlig partystemning.

Måtte slå av
Danskene har det som er Nordens desidert dårligste bidrag i år. Niels Brinck synger «Believe again», men jeg nekter å tro på dansk MGP-seier før de sender noe som ikke låter som ei skadeskutt kråke. Faktisk var Brincks stemme så hes og ekkel i torsdagens semifinale at jeg måtte slå av lyden.

Det er i hvert fall ingen tvil om at blant de nordiske landene, så er Norge soleklart best og også den desidert mest populære deltakeren.

Så gjenstår det å se om Europa stemmer nok, slik at det blir dobbel grunn til å gå i 17.-maitog på søndag.

Heia Norge!

Annonsebilag