Det vil seg ikke for Vålerenga

Vålerenga tapte hjemme mot Start søndag kveld. Les live-referat her.

04.05.09 11:54

90 + 4 - SLUTT! Start vinner til slutt en høydramatisk kamp. Det vil seg ikke for Vålerenga om dagen og laget mangler det siste lille. Start har marginene på sin side i det meste, til tross for at de blir snytt for et klart mål på stillingen 1-2, men presterer ikke godt nok til å ta tre poeng.

90 + 3 - 2-3! Bolaños sender Start til himmels. Får ballen selv etter en corner og legger til Borgersen som sleiver i avslutningen. Borgersens skuddforsøk treffer Bolaños i hodet og han styrer den forbi Perkins.

90 + 2 - Start får en kjempesjanse og Kleiven får stå umarkert og heade mot mål men Perkins gjør en nydelig redning til corner.

90 + 1 - Vålerenga presser fortsatt men Start er farlige på overganger.

90 - Det er lagt til minimum fire minutter i spilletiden.

90 - Fellah tar i mot en stuss fra Sæternes og legger til Moa som avslutter fra 16 meters hold. Skuddet går over mål.

89 - Bolaños drar seg inn i feltet og avslutter med venstrefoten men Jepsen får blokkert forsøket.

89 - Mohammed Abdellaoue er kåret til dagens beste Vålerenga-spiller.

88 - Start bytter: Bernt Hulsker erstattes av Aram Khalili.

87 - Moa får ballen i Starts straffefelt og får vendt opp, men skuddet går utenfor.

85 - Vålerenga prøver å sette et visst press på Start nå, men lykkes ikke helt.

83 - 2-2! Kristofer Hæstad scorer sitt første mål i Vålerenga mot gamleklubben. dos Santos slår inn fra høyre og i feltet stiger Hæstad til værs og header kontant i mål.

81 - Start bytter: Erik Mykland erstattes av Leif Otto Paulsen.

81 - TV-bildene viser at Start ble snytt for en scoring, da skuddet til Bolaños var over streken.

80 - Start kontrer og Bolaños kommer alene med Perkins etter at Hæstad bommer på et forsøk på å heade unna. Bolaños banker til, via undersiden av tverrliggeren og ned. Perkins kommer først på returen og hindrer scoring.

79 - Muri prøver seg med et brassespark som går rett på keeper.

78 - Sæternes plukker opp en ball i mellom to forsvarere men skuddforsøket blir blokkert.

76 - Vålerenga bytter: Dawda Leigh erstattes av Mario Roberto Martínez som får sin debut for Vålerenga.

75 - Vålerenga virker stresset og får ikke noe flyt over spillet sitt. Start ligger kompakt og virker å ha god kontroll på kampen.

73 - 1-2! Bolaños slår inn fra høyre og foran mål stuper Hulsker fram og header i mål fra kort hold. Hulsker stod helt umarkert mellom to VIF-forsvarere. Svakt av Vålerenga.

72 - Gult kort Vålerenga: Freddy dos Santos får gult kort for å hindre Kleiven på vei framover.

70 - Dommer Moen markerer seg før corneren blir slått og tar til seg dos Santos og Goodson for en prat. Corneren ender uten resultat.

69 - Stor mulighet for Vålerenga. Sæternes og Moa viser styrke i dueller og vinner ballen. Ender til slutt med at Fellah legger ut til Moa som legger inn foran mål. Et noe stresset Start-forsvar måker ballen til corner.

67 - 1-1! Moa scorer igjen! Freddy dos Santos slår en nydelig crosser til Moa som tar med seg ballen og banker til i steget. Ballen går ved nærmeste stolpe men skuddet er så hardt at Høie kun er borti ballen før den ligger i nettet.

65 - Fellah og Mykland kjemper om en ball nede ved dødlinja. Start får frispark.

63 - Leigh kommer litt sent i en duell med Milisevic som får et greit frispark.

61 - Bytte Start: Espen Børufsen erstattes av Christer Kleiven.

61 - Moa er sterk i duell med Freeman og Bolaños og tvinger fram et hjørnespark.

58 - Sæternes og Goodson går i en duell og Start får frispark.

55 - Gult kort Start: Hunter Freeman takler Moa stygt og får et soleklart gult kort.

54 - Stor Start-sjanse etter frispark. Børufsen kommer først på ballen ved første stolpe og flikker den mot mål men Perkins gjør en god redning.

53 - Start er selvfølgelig godt fornøyde med resultatet og keeper Høie er allerede i gang med å drøye tid på utspill. Litt som i 2005 da han spilte for Sogndal. Kampen endte 0-0 og Sogndal jublet som om de vant kampen, til tross for at resultatet betydde Sogndal-nedrykk.

52 - Stor sjanse til Vålerenga. dos Santos slår inn fra høyre og ballen går forbi Høie. Goodson kommer så vidt foran Sæternes og setter ballen over eget mål.

51 - Singh spiller fri Moa på kanten men han får ikke helt kontroll og innlegget fra liggende posisjon går rett til Start.

49 - Bortsett fra situasjonen helt i starten av omgangen har det vært tamt de første fem minuttene i kveldssola på Ullevaal.

46 - Blir Vålerenga snytt for mål eller straffe? Fellah legger opp til Moa på venstrekanten. Han slår hardt inn foran mål. Borgersen og Høie roter det til, og TV-bildene viser i alle fall en klar hands på Borgersen. Ballen ser ut til å bli stoppet på streken. Moa ble forøvrig også stygt taklet av Freeman i det han la inn, uten at dommer Moen synes det var noen forseelse.

45 - Vålerenga bytter: Morten Berre blir erstattet av Bengt Sæternes før 2.omgang.

45 - Vålerenga sparker i gang 2.omgang.

45 +1 - PAUSE! Lagene går til pause på stillingen 0-1. Vålerenga har hatt et lite spillemessig overtak men mangler det siste lille foran mål og sliter med å skape en skikkelig målsjanse. Start er effektive og scorer omgangens eneste mål.

45 - Det er lagt til minimum ett minutt i første omgang.

42 - Fellah med en fin pasning til dos Santos som slår inn fra høyre men Start får headet unna til corner.

39 - 0-1! Litt i mot spillets gang tar Start ledelsen. De kontrer og Bolaños skyter i stolpen. Returen lander rett i beina på Fevang som setter ballen under Perkins og i mål.

38 - Bytte Vålerenga: Daniel Fredheim Holm erstattes av Mohammed Fellah. Ser ut som VIF-kapteinen sliter litt med en skade.

35 - Vålerenga med et lite spillemessig overtak akkurat nå.

34 - Perkins setter i gang dos Santos ute til høyre. Han slår videre til Leigh som på frekt vis drar seg forbi Bruer Hansen. Pasningsforsøket fra Leigh mot Moa blir desverre plukket opp av forsvaret.

33 - Start får frispark på høyrekanten etter at Jepsen feller Bolaños. Perkins plukker enkelt ned innlegget.

30 - Vålerenga vinkes igjen av for offside, og igjen ser det ut til å være diskutabelt. Moa og Berre jager en langpasning men blir til slutt vinket av.

29 - Leigh kommer seg fri på høyrekanten og får lagt inn foran mål men Borgersen header unna.

28 - Moa starter onside på en gjennombruddspasning. Assistentdommeren hever flagget meget sent og feilaktig.

28 - Berre med en horribel feilpasning på egen banehalvdel. Børufsen får ballen og skyter fra 20 meter, men Perkins har full kontroll.

27 - Moa jager et utspill fra Perkins helt ned til hjørnet av banen. Mye holding og riving i trøya av både han og Goodson. Ender til slutt med frispark til Start.

25 - Mange stopp i spillet nå på grunn av mange frispark.

23 - Gode muligheter for Vålerenga, men det vil seg ikke helt og Start får ryddet opp.

21 - Perkins er ute i feltet og bokser unna corneren og Vålerenga har muligheten til å kontre. Berre venter for lenge og blir taklet av Bolaños som er sist på ballen, men Start får utrolig nok innkastet.

21 - Start får corner etter at Hulsker jager Storbæk mot dødlinja. Ser ut som Vålerenga blir snytt for et rimelig klart frispark. Merkelig avgjørelse av dommerteamet.

20 - Vålerenga angriper og Fredheim Holm fører framover mot mål. Blir løpt opp og det ebber ut i ingenting.

19 - Stor sjanse til Vålerenga etter en pasning fra Leigh mot Mohammed Abdellaoue. Keeper Høie og Goodson bommer i kommunikasjonen og ballen blir liggende, men Moa når akkurat ikke fram.

18 - Det lever litt nå. Start kontrer tre mot to. Hulsker spiller til Børufsen som skyter fra 16 meter, rett i forsvarsblokka og Vålerenga vinner tilbake ballen.

18 - Dommer Moen vinker av Vålerengas angrep for frispark mot Morten Berre som blir klatret på av Goodson. Merkelig avgjørelse.

17 - Gult kort Start: Erik Mykland leker keeper midt på banen og får et soleklart gult kort. Han hindrer en mulighet for en VIF-kontring.

16 - Stor sjanse til Start. Det blir kastet langt inn i feltet og ballen blir stusset til Goodson som fyrer av på direkten, men Perkins gjør en god redning til corner.

12 - Kristofer Hæstad takler Mykland midt på Starts banehalvdel og Start får frispark.

11 - André Muri takler Bolaños rent ute på høyrekanten og stopper et mulig Start-angrep.

10 - Jarl André Storbæk er våken i feltet og klarerer unna frisparket fra Bolaños.

9 - Start får et noe billig frispark ute på venstrekanten.

7 - Vålerenga starter umiddelbart en kontring selv anført av Dawda Leigh som drar seg forbi et par Start-spillere. Fredheim Holm får ballen men avslutningen med høyrebeinet fra rundt 18 meter går høyt over.

7 - Start kontrer etter et langt innkast fra Vålerenga. Fevang slår inn fra venstre men Vålerenga får ryddet opp.

6 - Fredheim Holm virker å være på hugget i starten av kampen.

5 - Børufsen får ballen på kanten og 16-meteren og legger inn lavt foran mål men ballen går forbi alle og til utspill fra Troy Perkins.

4 - Litt stillingskrig i starten av kampen. Lite som skjer.

1 - Et greit Vålerenga-angrep ender med at Daniel Fredheim Holm får ballen på rundt 20 meter. Han vender opp og skyter, men ballen sklir av foten og går langt utenfor.

0 - Start tar avspark og spiller mot Klanen i Bendit-svingen i første omgang.

Vålerenga - Start 2-3 (0-1)
Tippeligaens 7.runde, Ullevaal stadion 3.mai 2009, 12.012 tilskuere

Mål: 0-1 Geir Ludvig Fevang (39), 1-1 Mohammed Abdellaoue (67), 1-2 Bernt Hulsker (73), 2-2 Kristofer Hæstad (83), 2-3 Cristian Bolaños (90+)

Gult kort Vålerenga: Freddy dos Santos

Vålerengas lag: 1 Troy Perkins – 6 Freddy dos Santos, 13 Jarl André Storbæk, 4 André Muri, 3 Allan Jepsen – 28 Harmeet Singh, 23 Kristofer Hæstad – 19 Dawda Leigh (9 Mario Roberto Martínez inn 76), 7 Daniel Fredheim Holm (17 Mohammed Fellah inn 38), 11 Morten Berre (14 Bengt Sæternes inn 46) – 25 Mohammed Abdellaoue

Del dine tanker om kampen her

Strandberg mister kampen

Midtstopper Stefan Strandberg var tiltenkt å erstatte Erik Hagen i dagens kamp mot Start, men ble syk lørdag morgen og får ikke spilt kampen.

- Vi tar han ikke med siden han våknet lørdag med omgangssyke. Vi går inn i mai måned med mange kamper, og vi ønsket ikke å ta noen sjanser verken i forhold til smittefaren for de andre i troppen eller i forhold til Stefan selv, forklarer Tor Ole Skullerud til vif-fotball.no.

- Det er selvfølgelig surt for Stefan selv først og fremst, men sånn er det. Det kommer nye sjanser senere.

Med Strandbergs sykdom og Hagens karantene blir derfor Jarl André Storbæk flyttet inn som midtstopper.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eirik Førde , Digitalsport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.