Fredag kastet Heikki Holmås seg inn i flaggdebatten rundt 17. mai, og benyttet anledningen til å gå til angrep på Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde.

- Tybring-Gjedde mener alle muslimer må tolerere Muhammed som gris. Selv tolererer han ikke utenlandske flagg i 17. maitoget, skrev Holmås, og hashtaget twittermeldingen «Ytringsfrihet».

Les også: Heikki Holmås ut mot Tybring-Gjedde

Holmås presiserer ikke direkte hvilket utspill han reagerer på. På torsdag uttalte Tybring-Gjedde dette til osloby.no:

- Jeg synes det er en fallitterklæring hvis noen føler behov for å bruke andre flagg, da har vi ikke fått til integreringen vi ønsker. De som har foreslått andre flagg har ikke vært folk med innvandrerbakgrunn. Det er en form for snillisme ingen har bedt om. Da ekskluderer vi innvandrere i stedet for å inkludere dem.

HTML EMBED

Reagerer kraftig

Utspillet får Tybring-Gjedde til å reagere kraftig, hovedsakelig fordi han mener han ikke har sagt de tingene som Heikki Holmås tillegger ham.

- For det første er Heikkis kommentar rent oppspinn. Men, langt mer alvorlig er det at en slik løgn fremsettes av en statsråd. Det vitner om umodenhet og et stakkarslig behov for oppmerksomhet, skriver Tybring-Gjeddfe i en SMS til Nettavisen.

- Istedenfor å lyve om en opposisjonspolitiker så burde han bruke tiden sin til å løse de enorme utfordringene hans egen regjerings innvandringspolitikk skaper. For folk flest får i mellomtiden trøste seg med at 9. september er det over og ut for rød-grønne sosialister.

- Jeg er for ytringsfrihet. Da fremgår at jeg ikke vil forby ytringer. Dersom mennesker med innvandrerbakgrunn skulle føle et behov for å bære sitt opprinnelseslands flagg på Norges nasjonaldag, så viser det at regjeringens innvandringspolitikk har ført til segregering, ikke integrering. Men, jeg vil selvsagt ikke forby flagg fra andre land på 17. mai av den grunn, påpeker han.

Holmås tar det hele med stor ro

Heikki Holmås tar reaksjonen til Tybring-Gjedde med ro.

- Du får spørre ham hvor i tweeten det står at jeg mener han vil forby flagg? Jeg har sagt at han ikke tolererer det, og det fremgår jo med all tydelighet i det han sier, sier Holmås til Nettavisen.

Dette rister Tybring-Gjedde på hodet av.

- Dette er direkte meningsløst. Hvor har jeg uttalt at jeg ikke tolererer utenlandske flagg i 17. mai-toget? Det jeg har sagt er at jeg ønsker at 17. mai skal være en samlende dag. En dag vi feirer vårt flles hjem, Norge. Vi skal alle glede oss over grunnloven og de rettigheter og de friheter tidligere generasjoner har kjempet frem. Det norske flaget er et symbol på dette. Flagget symboliserer fellesskap. Det betyr jo ikke at jeg ikke tolererer andre lands flagg! Eller vil forby dem?

- Må være mulig å diskutere politikk

- Jeg synes Christian Tybring-Gjedde skal være varsom med å anklage andre for å fare med løgn. Det må være mulig å diskutere politikk og være uenig, uten at Frp inntar offerrollen, svarer Holmås.