RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Detaljhandelen innfridde ikke helt(Ny)

Sist oppdatert:
Detaljhandelen i USA var litt svakere enn ventet i oktober og septembertallet ble i tillegg justert ned. Eksklusive biler var tallene som ventet for oktober
Klokken 14.30 kom det ny statistikk over detaljhandelstallene i oktober fra det amerikanske handelsdepartementet.

På forhånd ventet markedet en nedgang på 0,2 prosent i oktober. Fasiten kom inn på minus 0,3 prosent i oktober. Bilsalget viste et fall på 1,9 prosent, og er hovedårsaken til fallet.

I september var detaljhandelen opprinnelig rapportert ned 0,2 prosent, men tallet er revidert ned til et fall på 0,4 prosent.

Dette er andre måned på rad med fall i den amerikanske detaljhandelen.

Detaljhandelen eksklusive den volatile komponenten biler, viste en oppgang på 0,2 prosent i oktober, mens det var ventet en økning på 0,2 prosent. I september steg detaljhandelen med 0,3 prosent.

Børsene har reagert litt ned på tallene rett etter offentliggjøring.

Dette er Retail Sales - USA:

Retail sales er et mål på den totale omsetningen i detaljhandelen i USA, og er trolig det mest oppdaterte målet på amerikanske forbrukeres lyst og evne til å bruke penger. Tallet omfatter ikke tjenestesalg og blir ofte revidert i ettertid, men det kommer tidlig, og er derfor viktig å følge med på.

I tillegg til det vanlige tallet, oppgis et tall hvor biler er holdt utenom. Dette er et viktig mål på den underliggende utviklingen, fordi bilsalget er veldig varierende fra måned til måned, ikke minst i USA hvor man i perioder har gitt rentefrie lån for flere år for å få fart på bilsalget.

Tallene oppgis som sesongjustert endring fra måneden før, men er ikke korrigert for prisvekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere