RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Detaljhandelen omtrent som ventet i USA

Sist oppdatert:
Tall for det amerikanske detaljhandelen i mai viste en økning på 0,1 prosent, mens det ikke var ventet en økning fra april
Når det volatile bilsalget trekkes ut av tallene, så var økningen på 0,1 prosent, mens det var ventet en økning på 0,2 prosent.

I tillegg til bilsalget så har bensinsalget vært et forstyrrende element i mai. Det falt med 4,3 prosent, og holdes dette utenfor viste detaljhandelen en økning på 0,4 prosent.

Bakgrunn
Retail sales er et mål på den totale omsetningen i detaljhandelen i USA, og er trolig det mest oppdaterte målet på amerikanske forbrukeres lyst og evne til å bruke penger. Tallet omfatter ikke tjenestesalg og blir ofte revidert i ettertid, men det kommer tidlig, og er derfor viktig å følge med på.

I tillegg til det vanlige tallet, oppgis et tall hvor biler er holdt utenom. Dette er et viktig mål på den underliggende utviklingen, fordi bilsalget er veldig varierende fra måned til måned, ikke minst i USA hvor man i perioder har gitt rentefrie lån for flere år for å få fart på bilsalget.

Tallene oppgis som sesongjustert endring fra måneden før, men er ikke korrigert for prisvekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere