RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Detaljhandelstall preget av streiken(Ny)

Sist oppdatert:
Det månedlige detaljhandelstallene fra SSB viser et overraskende sterkt fall i norsk detaljhandel og hovedårsaken er knyttet til transportarbeiderstreiken
Ifølge tallene fra SSB så falt den sesongjusterte detaljhandelen med hele 1,9 prosent fra april til mai. Ifølge makroøkonomer som deltok i en spørrerunde foretatt av TDN FInans var det ventet et fall på 0,3 prosent.

I forhold til mai i fjor har detaljhandelen steget med 1,2 prosent.

Den norske kronen svekker seg nå noe mot euro i valutamarkedet som følge av tallene.

Det er i hovedsak et kraftig fall i kolonialhandelen som er årsak til fallet. Kolonialhandelen var i store deler av mai preget av transpoirtarbeiderstreiken. I volum falt omsetning i kolonialforretningene med 7,2 prosent i mai sammenlignet med samme måned i fjor.

Butikkhandel med næringen andre nye varer økte omsetningen i volum med 1,7 prosent i samme periode. Denne næringen består av blant annet salg av klær, sko, elektriske varer, møbler og byggevarer. Detaljhandel utenom butikk, økte med 6,2 prosent i mai 2004 sammenlignet med mai 2003. Denne næringen omfatter blant annet postordre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere