RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette anbefaler Nordea

Sist oppdatert:
Nordea Securities stoler på Ekornes, og tar aksjen inn i sin anbefalte portefølje. Hydro åker ut. Her kan du se hva Nordea satser på denne uken
Vi noterer oss en positiv uke på Oslo Børs. Rapporteringssesongen er imidlertid over og investorene setter igjen mer fokus på makroøkonomiske forhold, og vi venter at fortsatt svekkelse i dollar vil tynge det norske markedet i tiden fremover. Vi konstaterer at Oslo Børs er fortsatt relativt lavt priset, men i tillegg til svak dollar har det vært mye fokus på deflasjon i USA samt den nye terrortruslen mot Norge. Dersom dollaren fortsetter negativ trend neste 1-3 mnd er det også fare for nye estimatnedgraderinger for 2004, skriver Nordea i sin kommentar til sin ukesportefølje.

Norsk Hydro tas ut av porteføljen.

- Etter å ha grublet lenge hvorvidt vi skulle ta ut Norsk Hydro av porteføljen velger vi nå å gjøre det. Årsaken er ene og alene svak USD. Inntjeningen i Norsk Hydro er meget sensitiv til endringer i USD, faktisk er USD Norsk Hydros viktigste "råvare", skriver meglerhuset.

Ny aksje blir Ekornes.

- Vi tar inn Ekornes i porteføljen da vi mener dette er en aksje som bør stå seg sterkt i eventuelle usikre tider samtidig som vi ser et potensiale for reprising. Aksjen prises på en P/E noe over 10x, noe som absolutt må sies å være konservativt med tanke på hvor solid selskapet fremstår, samt at man har vist en usedvanlig sterk evne til å levere vekst over tid, skriver Nordea.

Kursmål settes til 110 kroner. Fredag sluttet aksjen på 92,50 kroner.

Nordea Securities satser på følgende aksjer

* Amersham
* Storebrand
* Shibsted
* Prosafe
* Ekornes

Sist uke steg Nordeas portefølje med 1,7 prosent, mens Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 0,9 prosent. Men siden nyttår har porteføljen bare steget med 2,7 prosent, mot 6,1 prosent for indeksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere