RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette anbefaler Terra Fonds

Sist oppdatert:
Aksjestrateg Terje Nyborg i Terra Fonds tar DnB ut av sin anbefalte porteføljen denne uken, og satser i stedet på Tandberg, som et kortsiktig kjøp. Se her hva Terra anbefaler
Terra Fonds tar DnB ut av sin anbefalte portefølje, og satser i stedet på Tandberg.

- Vi velger denne uken å ta inn Tandberg på bakgrunn av forventninger om sterke tall for tredje kvartal. DnB går ut av porteføljen, men vi er fortsatt positive til aksjen, heter det.

Det vises imidlertid til problemene DnB kan få i forhold til Kjell Inge Røkkes system. Terra mener derimot at Orkla-kursen har falt for mye på disse problemene, og beholder denne aksjen i porteføljen.

Når det gjelder nykommeren Tandberg skriver Terra:

- Signaler fra mid-quarter update samt tilsvarende signaler fra Polycom peker på god vekst i tredje kvartal. Dollar- og Euro-løft samt et forventet sterkt salg til offentlige myndigheter indikerer også gode tall.

Terra venter at aksjen kan stige til 50-55 kroner på kort sikt. På lang sikt fryktes det imidlertid at selskapets vekst vil avta som følge av lavere enhetspriser, og Terra har en hold-anbefaling på lengre sikt.

- Siden tallene kommer neste mandag kl. 16.15, blir derfor trading-strategien å komme seg ut i forkant av, eller rett etter tallene avhengig av om man er fornøyd med gevinsten i forkant eller om man satser på at det er en liten rest igjen å ta ut på selve tallfremleggelsen, heter det.

Porteføljen har den siste uken steget med 2,2 prosent, mot 3,0 for Oslo Børs hovedindeks. Hittil i år har porteføljen økt i verdi med 37,8 prosent, mot 28,0 for indeksen.

Dette anbefaler Terra Fonds:

* Telenor
* Axis-Shield
* Norsk Hydro
* Orkla
* Tandberg
* Amersham
* Royal Caribbean

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere