Gå til sidens hovedinnhold

- Dette åpner for liv i rommet

NASA har oppdaget en bakterie som kan overleve i giftig arsen.

Tidligere denne uken meldte NASA at de skulle avholde en pressekonferanse torsdag som ville ha «betydning for søken etter utenomjordisk liv».

Det startet flere spekulasjoner om at NASA hadde funnet endelig bevis på at det eksisterte liv utenfor vår egen planet. Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard håpet at NASA skulle offentliggjøre funn av fossile spor etter livsformer på en Mars-meteorritt.

Funn på vår egen planet
Mens den norske NASA-forskeren og astrobiolog Hans Erik Foss Amundsen trodde det trolig dreide seg om et funn på vår egen planet, som kunne hjelpe oss videre med søken på liv i verdensrommet.

- Hvis jeg skulle gjette, så har det noe med at de har funnet en type liv på jorden som har annerledes kjemi enn det livet man kjenner fra før. Det vil være min gjetning, sa han til Nettavisen onsdag.

Les også: NASA-forsker avviser Mars-funn
Les også: Har NASA funnet liv på Mars?

Giftig arsen
Det var NASA-forskeren som imidlertid hadde rett. Ifølge Daily Mail skal NASA presentere et funn av en bakterie som tar opp arsen, fremfor fosfor, for å vokse. Tidligere har en trodd at arsen var giftig for alle livsformer, og at fosfor var en forutsetning for liv.

Dermed åpner det sensasjonelle funnet for at det kan eksistere liv på eksoplaneter som ikke har fosfor i atmosfæren, skriver avisen.

Sperrefrist på nyheten
NASA hadde satt en sperrefrist på nyheten, men storavisen The Sun klarte ikke å dy seg, og publiserte nyheten allerede onsdag.

Bakterien ble funnet i innsjøen Mono like ved naturreservatet Yosemite i California, USA.

Følg med på pressekonferansen direkte på NASAs hjemmesider klokken 20.00 norsk tid.

Kommentarer til denne saken