RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Firda)

Dette badeanlegget har vegger som ikke tåler vann

Sist oppdatert:
Veggene smuldrer opp etter byggetabbe.

Første etasje av sørveggen på badeanlegget Havhesten i Florø er kledd utvendig med sibirsk lerk, et treslag som er svært haldbart og tåler vær og vind. Utvendig ser veggen bra ut, skriver Firda.

Bak bordkledningen er det derimot andre boller: Her ble det nylig oppdaget at det er brukt gipsplater. Disse har fått omfattende fuktskader.

- Kanskje ikkje så rart når man har brukt veggplater der det klart og tydelig står at de ikke må brukes i våtrom. I et badeanlegg som dette er vel det meste våtrom, skulle jeg tro, sier en oppgitt styreleder i KF Havhesten, Halvor Halvorsen til Firda.

Branndører
Bygningstabben ble oppdaget da Halvorsen ble varslet om at branndører i første etasje hadde kilt seg og var vanskelige å åpne:

- Vi kan ikke gå på akkord med sikkerheten til gjester eller ansatte, og branntekniske forhold må være i orden. Derfor bad jeg daglig leder Mette Gundersen, som på ingen måte kan lastes for noe av dette, om at dørene måtte skiftes ut. Det var da vi ble klar over tilstanden inni ytterveggen, sier Halvorsen.

Korrosjon og omdømme
Meldingen kommer på et svært uheldig tidspunkt, fordi Havhesten har hatt en fin utvikling med tanke på besøkstallene.

Les hele saken i Firda her.

Les flere saker i Firda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere