RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette betyr at jobben din er i fare

Sist oppdatert:
Får du en av disse seks meldingene, henger jobben i en tynn tråd.

Frykter du for jobben? Stem til høyre

Finanskrisen kan føre til ny rekord i den globale ledigheten. Mot slutten av 2009 kan tallet på arbeidsløse ha økt med 20 millioner fra dagens nivå, sier sjefen for Den internasjonale arbeidsorganisasjon, Juan Somavia, mandag.

Hvis du er redd for å bli arbeidsledig, bør du følge ekstra nøye med på e-posten. Seks typer e-post er særlig urovekkende - se listen under.

- Overdreven bruk av mail som kommunikasjon på en arbeidsplass et faresignal, særlig dersom det er mail knyttet til ting som kan være ubehagelige å ta opp, sier Edvard Børretzen, psykolog og leder ved Arbeidspsykologisk Senter AS til Nettavisen.

Børretzen mener e-post er en fin måte å spre informasjon bredt på, men han påpeker på at det også kan misbrukes slik at man unnviker ubehagelige temaer som burde bli tatt ansikt til ansikt.

- Ryktebørsen går ofte mellom kollegaer uavhengig av offisielle meldinger, og ensidig bruk av mail som kommunikasjonsmiddel mellom kollegaer og ledelse et tegn på en viss avstand, sier han.

«Vi innkaller herved til møte om bedriftens fremtid. Møteplikt»

Cracked.comhar listet opp seks e-posttyper som avslører at din arbeidsgiver holder stø kurs mot historiens skraphaug:

Uventede statusmøter
«Vi innkaller herved til møte om bedriftens fremtid. Møteplikt».

Statusmøter er vanlige, og ofte går de på regelmessig basis. De man bør bekymre seg for, er de som kommer uventet og som ikke planlagte. Det kan være at de prøver å komme i forkant av de dårlige nyhetene, før de ansatte leser om det i avisene.

Vær obs på: Øker møtene i frekvens, og mer dårlig nytt blir lagt fram, kan det være på tide å se seg om etter en ny arbeidsgiver.

Nye utfordringer – et annet sted
«Ledelsen gratulerer NN med nye utfordringer og ny jobb»

Folk skifter jobb hele tiden, men begynner du å få uvanlig mange e-poster som gratulerer den og den med nye utfordringer i ny jobb, bør varselslampene begynne å blinke.

Vær obs på: Kan det se ut som de som slutter finner seg en ny jobb som er et eller flere hakk under den de avslutter? Som om det var valget mellom å ta den nye jobben eller å leve på gaten?

Du får møte nye og fascinerende mennesker
«Vi håper du tar godt imot NN. NN vil bli værende en stund for å gi oss flere perspektiver på ledelse»

Som en død kropp tiltrekker seg fluer, vil en døende bedrift tiltrekke seg advokater, regnskapsførere og revisorer. Og det er ikke alltid de er her for å gjøre det du tror. Den egentlige grunnen kan være at de er der for å ta en opptelling i kontormøbler og datamaskiner til den forekommende konkursauksjonen.

Vær obs på: Ukjente personer som spankulerer rundt i lokalet og spør om lufteanlegget, banker i vegger og generelt er over middels opptatt av lokalene. Det kan de nye innflytterne etter at bedriften har fått nådestøtet.

Mer fra Nettavisen Jobb:

Sjekk om du er utbrent

Her ryker jobbene

Sjefens verste mareritt

Lønnsforhøyning – men ingen penger
«Vi er begeistret for at du nå har muligheten for å bli en større del av bedriften»

Hvis du istedenfor årlige lønnsøkninger får vite at du får aksjeopsjoner i bedriften, bør du bli skeptisk. Tilbudet kan være godt, men hovedpoenget er at det ikke er ekte penger.

En akseopsjon er ganske enkelt et løfte om at du får lov til å kjøpe aksjer i bedriften til en avtalt pris en gang i fremtiden. Du bør spørre deg selv hva i alle dager bakgrunnen for dette kan være. Hvis du faktisk er verdt såpass mye og de faktisk vil ha deg der såpass lenge, hvorfor tilbyr de deg ikke penger?

Strør eierne i en liten bedrift rundt seg med opsjoner, er sjansene små for at det er der du vil få gullklokke for lang og tro tjeneste.

Nye regler
«Som du sikkert har hørt, implementerer vi i disse dager en ny ledelsesstrategi, og i den forbindelse gjør vi noen forandringer i vår policy. Som en del av den nye strategien, har følgende endringer bitt innført:»

Så følger tre sider med plagsomt pirk og innskrenkinger. Du må slå av pc-en for å spare strøm, toalettpapiret blir billigere og du får bare ta ut en og en penn om gangen fra revkvisitalageret. Og så videre og så videre.

Dette er klare tegn på at det begynner å knipe på kontanter. Da er det kanskje en god idé å finne en ny arbeidsgiver?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere