RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TIGGERE: Dette bildet viser angivelig tiggere som kler seg om før de skal tigge i gatene. Politiet vil ikke dra en konklusjon om bildet. – Jeg skjønner godt at man vil ha litt andre klær på seg ute sånn som været er nå, sier Stein Olav Bredli i politiet i Drammen.
TIGGERE: Dette bildet viser angivelig tiggere som kler seg om før de skal tigge i gatene. Politiet vil ikke dra en konklusjon om bildet. – Jeg skjønner godt at man vil ha litt andre klær på seg ute sånn som været er nå, sier Stein Olav Bredli i politiet i Drammen. Foto: Bjørn Belde

Dette bildet av tiggere går som en farsott på Facebook

Sist oppdatert:
Bjørn Bjeldes Facebook-post om tiggere har vakt sterke reaksjoner.

 «Alle tre forvandlet seg fra å være velkledde og pene, til å bli slitne og fattige på kort tid» skriver Bjørn Bjelde i en Facebook-post, som nå deles i stor fart på nettverket. Bildet er tatt tirsdag morgen i Drammen.

Posten har vakt sterke reaksjoner. I skrivende stund er bildet delt over 1000 ganger.

– Det har blitt et helsikes styr på Facebook. Dette kom helt uventet, sier Bjørn Bjelde til Nettavisen.

Har fått flere 100 venneforespørsler

Bjelde forteller at han har fått mange venneforespørsler på Facebook etter at han la ut bildet.

Les også NAbloggen:Når tiggere kler seg om

– Det var 175 venneforespørsler onsdag kveld, uten at jeg helt forstår hvorfor. Nå er det over 200. Dette er folk fra hele landet som jeg ikke aner hvem er, sier han.

Bildet er et godt eksempel hvordan tiggerne opererer, mener han.

– Det viser i gåseøyne hvordan de tar på seg arbeidsklær. De er velkledde og ordentlige når de kommer ut av bilen, så drar de fram svære bæreposer med filler og skifter, forteller Bjelde til Nettavisen.

Han forteller at tiggerne som regel blir hentet av en «shabby» varebil etter at de har skiftet og kjørt til forskjellige kjøpesenter i området.

– Der sitter de i noen timer før de blir flyttet på. Det er også en som kjører rundt og samler inn pengene de samler inn, sier han.

Han synes det er synd at nordmenn lar seg lure av tiggerne.

– Det er ganske mange godtroende mennesker som gir mye penger til dem. Man kan kanskje få inntrykk av at pengene går til en gammel  bestemor som passer ungene i Romania, men det gjør det faktisk ikke, tror jeg.

Politiet: – Dette er ikke et problem

Politiet i Drammen følger nøye med tiggernes aktiviteter i byen, men har ikke sett det aktuelle bildet.

 – Jeg skjønner godt at man vil ha litt andre klær på seg ute sånn som været er nå. Jeg er ikke den som vil være i førersetet på å dra konklusjoner om hvorfor tiggerne gjør det. Her hos oss er det lite registrert kriminalitet knyttet til de tiggerne vi er kjent med, og dette er ikke en ordensmessig utfordring for politiet. Vi har god dialog og oversikt over dem som tigger, sier leder av etterforskningsseksjonen Stein Olav Bredli til Nettavisen.

– Vi er også kjent med at det er omstreifere i byen om ikke er like godt kjent, verken av oss eller Bymisjonen. Disse bringer nok med seg noe mer kriminalitet, men det er ikke noe vi opplever som et stort problem i Drammen, fortsetter Bredli.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Dette bildet tok jeg i Drammen i dag tidlig.Her gjør tiggerne seg klare til å loppe snille nordmenn for penger. Alle...

Posted by Bjørn Bjelde on Tuesday, March 24, 2015

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere