Mary Moorman var 31 år gammel og sto like ved da USAs president John F. Kennedy ble skutt mens han kjørte i en bilkortesje gjennom Dallas 22. november i 1963. Ikke bare var hun vitne til det skjebnesvangre attentatet. Hun tok også bilder.

Men mens mange andre øyenvitner har fortalt om det de så denne dagen, har Mary Moormann holdt minnene for seg selv. Inntil nå. Nå bryter den 78 år gamle kvinnen tausheten for første gang på alle disse årene, melder samlernettstedet iantique.com og nyhetsbyrået Busness Wire.

Intervjues på direkten
Det er Gary Stover som har fått 78-åringen i tale og som vil intervjue henne på direkten fra Brass Armadillo Antique Mall i Denver i delstaten Colorado. Intervjuet med Moorman vil bli streamet live på nett natt til onsdag norsk tid.

Snakket ikke med etterforskerne
Det bemerkelsesverdige er at Warren-kommisjonen, som brukte ti måneder på etterforskningen, aldri tok seg bryet med å snakke med Mary Moorman, som sto rundt fem meter unna da skuddene falt og tok bilder med sitt Polaroid-kamera, et Highlander 80A. Bildene hennes er kjent, men altså ikke hennes egen beretning.

Warren-kommmisjonen konkluderte som kjent med at det var Lee Harvey Oswald som skjøt de drepende skuddene og at han var alene om ugjerningen. Men etterforskningen ble kritisert i ettertid, og konspirasjonsteoriene har vært mange.

Hvor sto hun?
Et sentralt spørsmål som nå kanskje blir oppklart er nøyaktig hvor Mary Moorman sto da hun tok bildene. Dette er en opplysning som kan kaste lys over noen av konspirasjonsteoriene, blant annet den om at det mangler en billedrute i det berømte filmopptaket av attentatet, gjort av Abraham Zapruder med et super 8-kamera, skriver Business Wire.