Dette bildet skaper bråk

UTEN HJELM: Bilder av Mette-Marit og Haakon på scooter uten den påbudte hjelmen skaper reaksjoner.

UTEN HJELM: Bilder av Mette-Marit og Haakon på scooter uten den påbudte hjelmen skaper reaksjoner. Foto: (Scanpix)

Kronprinsparet kjørte scooter uten hjelm.

13.02.09 15:36

(SIDE2): På den første dagen av kronprins Haakon (35) og kronprinsesse Mette-Marits (35) besøk i Kautokeino forrige uke har bilder av paret kjørende på scooter ute på vidda skapt reaksjoner.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Kongen kan straffe
Lensmannen i Kautokeino, Anette Smuk, sier til TV 2.no at hun har fått reaksjoner på at kronprinsparet ikke overholdt hjelmpåbudet, men det er ikke opp til de å dømme paret for dette.

En overtredelse gjort av kronprinsparet er det bare kong Harald som kan straffe.

For kaldt
Et hjelmforbud ble pålagt ved scooterkjøring i 2002, men etter sterke reaksjoner fra reindriftssamene i Indre-Finnmark fikk de dispensasjon for bruken på grunn av kulda.

Politiet Kautokeino har ytret ønske om å slippe å bruke hjelm når det er som kaldest, men denne bønn er til nå ikke hørt.

Om kongen kommer til å refse sønnen og svigerdatteren for hjelmglippen er det ennå ingen som vet, men paret i så fall trøste seg med at reveskinnsluene de brukte er det samme som reindriftssamene benytter...

Via informasjonsrådgiver Svein Gj. Gjeruldsen ved Slottet beklager kronprinsparet at de ikke fulgte påbudet.

- De beklager at de ved en anledning kom til å kjøre snøscooter uten hjelm, formidler Svein Gjeruldsen ved Slottet til TV 2.

Ramletav
Haakon og Mette-Marit besøkte Kautokeino og Karasjok under samenes nasjonaldag forrige uke, og på programmet sto altså både scooterkjøring, reinsdyrkjøring med slede og lassokasting blant noen av tingene.

Haakon mistet kontroll på sleden sin og ramlet av, og satte på sprang etter reinsdyret - så kanskje han burde holdt hjelmen på?

Les også:Her faller Haakon av sleden

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.