*Nettavisen* Nyheter.

Dette bildet viser 600 bombekratre

Foto: - (Afp)

Satellittbildet viser de vanvittige ødeleggelsene fra slaget om Aleppo.

08.08.12 12:31

Nye satellittbilder avslører en kraftig økning av bruken på tungt artilleri i området rundt den syriske byen Aleppo, hvor det pågår harde kamper mellom president Assads styrker og opprørsstyrkene.

Det er Amnesty International som har frigjort satellittbildet av området rundt Aleppo. Amnesty hevder bildet avdekker mer enn 600 kratre i landsbyen Anadan, som trolig er forårsaket av artilleriangrep. Landsbyen ligger fem kilometer nordvest for Aleppo.

Mange av kratrene er i sivile boligområder.

- Vil bli stilt til ansvar
Amnesty advarer om at både regjeringsstyrkene og opprørerne kan bli holdt ansvarlig for å ha mislyktes i å beskytte sivilbefolkningen.

- Amnesty International sender en klar beskjed til begge parter i kamphandlingene: Ethvert angrep på sivile vil bli godt dokumentert, slik at de skyldige vil bli stilt til ansvar, sier beredskapssjef i Amnestys USA-avdeling, Christoph Koetti, melder BBC.

- Det å omgjøre Syrias mest befolkede by til en slagmark vil få fryktelige konsekvenser for sivilbefolkningen, sier han.

Verken den syriske regjeringen eller opprørerne har kommentert uttalelsen til Amnesty.

Kraftige kamphandlinger
Den siste tiden har det pågått kraftige kamphandlinger i Aleppo og området rundt, hvor regjeringsstyrkene forsøker å drive bort opprørerne fra deres skanser. Opprørerne skal ha kontroll over halvparten av byen.

Ifølge syriske menneskerettsorganisasjoner ble 61 sivile drept i kamphandlinger i løpet av mandag.

President Bahar al-Assads statsstyrte medier fortsetter å hevde at regjeringsstyrkene kjemper mot «terrorister» i byen.

20.000 drept
Menneskerettsorganisasjoner anslår at 20.000 mennesker har blitt drept i opprøret som har vart siden mars måned i fjor.

Samtidig har Iran fornyet sin støtte til Syria. Irans sikkerhetssjef, Saeed Jalili, hadde samtaler med president Assad i Damaskus tirsdag. Jalili sa at Syria er en viktig alliert av Iran.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag