RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette blir forbudt fra nett

(Bethesda Game Studios)
Sist oppdatert:
Australske sensurmyndigheter kvesser klørne i kampen mot nettbutikkene.

(Spill): Australia er ikke landet du ønsker å bo i som gamer over 18 år. Som det eneste industrilandet i verden mangler Australia en aldersgrense for spill over 15 år og spill som ikke passer for den aldersgruppen blir automatisk forbudt med mindre utviklerne fjerner eller endrer innholdet som blir vurdert som upassende.

Mer fra Spillmagasinet

Til nå har denne praksisen kun vært gjeldende i butikker som selger spill fysisk, det har vært mulig å kjøpe spill for personer over 18 år via nettet. Den tid er snart forbi. Kontoret til kommunikasjonsminister Stephen Conroy bekrefter at Australias beryktede nettfilter skal utvides til å omfatte nedlastbare spill, flashbaserte nettspill og nettbutikker som selger fysiske spill, skriver nettsiden The Age.

Dette betyr at australiere over 18 år som ønsker å kjøpe lovlige spill via nettet, nå hindres i å gjøre det. Gjennomsnittsalderen på spillerne i landet er 30 år, ifølge Australias Forening for interaktiv underholdning (IEAA).

Leder Ron Curry i IEAA sier til nettsiden at utspillet fra regjeringen fremhever den «uakseptable situasjonen» av å ikke ha en aldersgrense over 15 år. Bakgrunnen for begrensningene skal være å hindre mindreårige i å få tilgang til innhold som ikke passer for dem.

– Det er gjennom å introdusere aldersgrensen 18+ at voksne vil få tilgang til alderstilpasset materiale og foreldre får verktøyet til å forstå om innholdet er egent for sitt barn, sier han.

Regjeringens begrensninger av nettilgangen vil også få alvorlig innvirkning på onlinespill som «World of Warcraft» og nettsamfunn som «Second Life». Ni internettleverandører har klaget sensurplanen inn for retten. Dommen i saken er forventet i løpet av juli, skriver The Age.

I Storbritannia er kommunikasjonsministeren nominert til prisen som «årets internettskurk» av Foreningen for internettleverandører. Conroy ønsket ikke å kommentere nominasjonen overfor nettsiden.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere