*Nettavisen* Nyheter.

Dette blir mer verdt i 2012

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

E3 Harelbeke oppdraderes foran neste sesong.

31.08.11 11:06

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sendte onsdag ut en pressemelding der de bekreftet at E3 Prijs Vlaanderen-Harelbeke innlemmes i sportens fineste selskap - verdenstouren - fra og med neste sesong. Avtalen med arrangøren gjelder i første omgang ut 2015.

Her finner du pressemeldingen fra UCI!

- Dette er en annerkjennelse av hvor viktig dette rittet er. Det foregår i en region med sterke sykkeltradisjoner. Flandern er viden kjent for sin lidenskap og entusiasme for sykling, og er på alle måter en viktig del av sykkelarven vår, uttaler UCI-president Pat McQuaid.

Rittet har de siste to årene blitt vunnet av Fabian Cancellera, og vår egen Kurt Asle Arvesen var pent framme og vant 2008-versjonen av brosteinsrittet.

E3 Harelbeke ble for første gang arrangert i 1958, men det har eksistert et ritt i det samme området siden 1955. I starten gikk rittet under navnet Harelbeke-Anvers-Harelbeke.

Fra og med årets utgave ønsker arrangøren at rittet kun blir omtalt som E3 Harelbeke. Neste utgave av rittet arrangeres fredag 23. mars, neste år. Det er to dager før Gent-Wevelgem.

PS! E3-navnet stammer for øvrig fra motorveien som ble bygd i området på midten av 60-tallet. Den samme veien lyder nå navnet A14.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.