RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette blir Norges lengste bardisk

Foto: Camilla Flaatten (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Nyt en duggfrisk på den 25 meter lange bardisken elvelangs i den splitter nye Mathallen.

MATHALLEN (SIDE2): Akerselva suser forbi de lave vinduene - utsikten er upåklagelig fra Jan Vardøens nyeste øl- og restaurant «Smelteverket Vulkan» i kjelleren av Mathallen. Snekkere og håndverkere jobber på spreng for å få den 25 meter lange bardisken, og resten lokalet klart til åpningsdagen neste uke.

Øl ved elven
Den mye omtalte 3500 kvadratmeters store Mathallen åpner dørene med stor åpningsfest fredag 12. oktober i det tidligere industriområdet kalt Vulkan. Men allerede fra tidlig neste uke kan man få en liten sniktitt på hva det enorme lokalet har å by på av norske og utenlandske fristelser.

Øl er en stor del av fokuset i hallen, og en rekke av utsalgsstedene selger øl fra mikrobryggeriene på stedet.

Diverse øltyper selges også i den rustikke baren ved elven. En lang, smal bardisk i tre er bygget et par meter ut fra steinveggen, og det er småborder langs vinduene med utsikt til elven. Og landets lengste bar.

- Dette er nok Norges lengste bardisk. Her er det plass til 150 stykker som kan nyte øl og litt amerikansk soulfood, forteller markedssjef for Mathallen, Frode Rønne Malmoe, under en presseomvisning tidligere denne uken.

Øl og vin skal selges i nesten samtlige av utsalgsstedene i hallen. Er man i den franske delen kan man for eksempel få et måltid med et glass vin til - perfekt matchet. Skjenkebevillingen er på trappene, men noen uvanlige utfordringer.

- Hvert utsalgssted skal ha skjenkebevilling, noen satser på vin og andre på øl. Men det har blitt en utfordring i forhold til regler om at man kun kan bevege seg en meter fra bardisken og lignende, men dette jobber vi nå med å få på plass, sier markedssjefen.

Tre etasjer
Med tre etasjer er det tidligere fabrikklokalet et mekka for mat- og drikkeentusiaster, men det skal også være et lærested hvor hele familien kan få tips og triks til rikere matopplevelser i hverdagen.

I løpet av de første 40 dagene er det duket for en eneste stor åpningsfestival fullstappet av fristende og morsomme matrelaterte aktiviteter.

- Vi ønsker å tilby noe helt spesielt, ikke bare på åpningsdagen - men alle de 40 kommende dagene. Vi lover at det kommer til å bli noe for enhver smak, sier Rønne Malmoe.

Her kan det testes og læres å brygge svart kaffe og te med Solberg og Hansens egen kaffebutikk, en kan lære å lage grøt av danske eksperter, og opp mot jul vil det holdes korte kurs innen sjokolade, baking av de sju slagene og sylte.

Mathallens filosofi er at man skal lære om råvarer og være et fagsted for mat og drikke.

Verden representert
I den store hallen finnes 30 butikker og restauranter, og blant dem er om lag halvparten norske.

Fokusområder med lokalmat fra til store deler av Norge, her skal en finne råvarer og produkter fra Valdres, Oppland, Oslofjorden og Frøya for å nevne noen.

- Kommersielt sett er det spennende å få inn flere norske produsenter. Og på sikt håper vi på det. Men et godt utgangspunkt er å vise seg fram på Torget midt i hallen hvor ulike aktører vil ha stands fra tid til annen, forteller Rønne Malmoe.

Men også andre land i Europa og verden for øvrig er representert. Den største butikken er tysk, fransk, spansk og asiatisk mat har egne butikker.

- Det satses på lunsj i butikkene, og vi håper på om lag en million besøkende i året, sier markedssjefen om det nye konseptet som holder åpnet fra tidlig morgen til sen kveld seks dager i uken. Mandag er det stengt i hallen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kurs
Kulinarisk Akademi skal holde en hel rekke kurs i store lokaler i tredje etasje.

- Vi har bygd to forskjellige kjøkken med tanke på kjøkkenet man har hjemme. Kursene holdes derfor i omgivelser man selv kjenner godt, og dermed lagt til rette for mannen i gata, forteller Elise B. Rønningen, mat- og drikkefaglig konsulent ved akademiet.

En av fristelsene er rettet spesielt mot kvinner.

- Hver helg blir det avholdt en champagnelunsj der man lærer om mat rettet mot champagne og cava. I tillegg kommer en rekke sesongbaserte kurs i løpet av året, sier Rønningen.

En av de første av festlighetene som braker løs er for øvrig Vulkan Ølfestival med start 3. oktober.

Les mer om Mathallen her.

Les også:

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere