RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette blir skatten din i 2008

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Med bakgrunn i dagens statsbudsjett kan du nå regne ut hva skatten din blir i 2008. Sjekk vår kalkulator.

Regjeringen la i dag fram statsbudsjettet for 2008. Det får direkte konsekvenser for lommeboken din.

Blant annet øker innslagsnivået for toppskatt og formuesskatt. Dette påvirker naturlig nok hvor mye du må betale i skatt i 2008.

Prøv vår omfattende kalkulator nederst i artikkelen.

Også diverse fradrag øker, noe denne kalkulatoren har innbakt. I tillegg må du huske på at du sannsynligvis kommer til å tjene mer i 2008 enn du gjør i dag. Statistisk sentralbyrå opererer med prognoser på 5,9 prosents lønnsøkning i 2008. Regjeringen har økt innslagspunktet for toppskatten med 5 prosent, altså ligger det an til at det vil være en svært liten økning i antall nordmenn som må betale toppskatt i 2008.

Nettavisen har sammenfattet alle skatteendringene fra 2007 til 2008. Dermed kan du med vår omfattende skattekalkulator finne ut nøyaktig hvor mye du må betale i skatt i 2008 med bakgrunn i dagens statsbudsjett. Alt du må gjøre er å legge inn dine aktuelle tall i kalkulatoren nederst i saken.

Om kalkulatoren:
Kalkulatoren gir deg en rekke detaljopplysninger om skatte- og pensjonsberegning. Klikk på Skatteberegning under for å få frem dette.

Og du trenger slett ikke bruke alle postene i kalkulatoren for å regne ut skatten. Du kan for eksempel legge inn samleposter på lønn, renteinntekter og sum fradrag.

Kalkulatoren kan brukes av nesten alle. Den tar blant annet i betraktning skattebegrensning, noe som er svært viktig i beregningen av skatt for pensjoner.

Kalkulatoren viser også skatten i både klasse 1 og 2 for gifte. Det gjør det svært enkelt for deg å velge korrekt skatteklasse. Ugifte lignes i skatteklasse 1. Enslige forsørgere lignes i skatteklasse 2.

Du kan også legge inn beregningsgrunnlag for to personer. Også samboere kan legges inn felles. Så lenge de blir lagt inn som ugift og i skatteklasse 1, blir skatten regnet ut separat for disse.

Les mer om skattekalkulatoren og skattesystemet i Skatteforklaringen . Hvis du vil beregne skatten for 2007, gå til Skatteberegning 2007 .

NB! Legg først inn dataene dine, klikk så på Skatteberegning for å få frem detaljene.

Kalkulatoren er utviklet av Pengeforlaget ved Rune Pedersen.

Les flere artikler om privatøkonomi her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere