*Nettavisen* Nyheter.

Dette blir verdens største sex-eksperiment

FORSTYRRENDE FAKTOR: 20 prosent av unge voksne sjekker telefonen sin mens de har sex. Foto: Thinkstock

Ved å måle kåthet håper arrangøren at parene vil få et bedre sexliv.

10.06.13 21:36

(SIDE2:) Og du kan bli en av deltakerne.

Vil inspirere
Ifølge en undersøkelse fra 2011-2012 gjort av Durex, et kjent merke for seksuell velvære, viste resultatene at 54 prosent av menneskene på verdensbasis ikke er fornøyd med sexlivet.

I en pressemelding skriver Durex at god sex handler om mer enn bare om den fysiske delen og merket ønsker nå å gi elskere over hele verden et lite dytt i å bedre den seksuelle opplevelsen.

De søker derfor nå elskere fra hele 30 land, inkludert Norge, som vil ta del i et underholdene sex-eksperiment som ifølge arrangøren vil bli verdens største. Sexpartnere vil over fire uker kunne eksperimentere med en rekke seksuelle scenarioer, som er utviklet av Durex i samarbeid med ledende eksperter på området.

Disse forskjellige scenarioene skal få parene til å prøve noe nytt og forhåpentligvis inspirerende i deres sexliv, alt fra sexy dirtytalk, rollebytte og ertende forspill.

Måler opphisselse
Durex-elskernes emosjonelle og fysiske utbytte vil måles på flere måter. Blant annet vil hjertemonitorer registrere endringer i parenes hjerterytme som følger av økt opphisselse. Man skal også måle det emosjonelle utbyttet ved å benytte seg av et system som rangerer tilfredstillelse.

Alt dette gjøres med god veiledning fra «nytelseseksperten» Brendan Walker, som er kjent for vitenskapelig å måle menneskers emosjonelle reaksjoner på stimuli.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sex-app

Par som ønsker å bli Nordens Durex-elskere kan melde seg på ved å registrere seg på Durex hjemmeside. Hvis du er nysgjerrig på eksperimentene, men ikke ønsker å være med på selve Durex-prosjektet, kan man likevel få ny giv og inspirasjon i sexlivet ved å laste ned gratisappen Durex Experiment. Denne appen bruker smarttelefon-teknologi for å måle hjerterytme, og gir også mulighet for å rangere eget tilfredsstillelsesnivå.

Registreres på nytelseskart
Parene som ønsker å prøve eksperimentene i deres egne hjem velger grad av anonymitet når man laster ned appen som registrerer aktiviteten. Dermed kan man ta del i ulike scenarioene for å finne ut hvor nærme de er Durex’ «sweet spot» for seksuell nytelse. Data fra tusenvis av par overalt i verden blir deretter samlet i et globalt nytelseskart.

-Vi ønsker at eksperimentet skal gi parene en mulighet til og utforske hverandres lidenskap, lyster og mest intime tanker, og vise dem at man kan skape et sterkere bånd med litt mer kunnskap og innsats. Målet er at de skal finne nye måter å nyte sex på, sier Walker i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.