RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette bør du ha med på Norway Cup

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Her er den kule, nødvendige og også noe unødvendige huskelisten.

(SIDE2:) - Mange glemmer leggskinn, eller får med seg kun en fotballstøvel eller keeperhanske. Gutta glemmer ofte pentøy, og har kun joggebuksa når de skal på disco. Jentene derimot har med seg altfor mye tøy, sier Lucy K.Thoresen, pressesjef ved Norway Cup.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Om drøye to uker braker det løs på Ekebergsletta i Oslo. Fra 31. juli til 6. august er det klart for årets store happening for fotballinteresserte i alderen 10-19 år. Men for mange er det like mye det sosiale som fotballen som står høyt på lista under cupen. Når du skal tenke antrekk, kan du tenke som om du skal på festival.

Side2 gir deg derfor tipsene til hva du bør pakke i bagen før avreise.

MOTE:

- Kle deg som en hippieprinsesse
Redaktøren i ungdomsmagasinet Topp, Ine Thereze Gransæter, vet hva som er «in» og ikke blant de unge og motebevisste. Side2 kontaktet derfor henne for å få noen hete tips til hva man bør pakke med seg når man skal holde stilen på festival, og utenfor banen under Norway Cup.

- Kle deg som om du er en hippieprinsesse oppvokst i en indianerlandsby på 70-tallet, sier Gransæter om årets festivalmote for jenter.

Selv er redaktøren på Slottsfjellfestivalen når vi kontakter henne, og hun nevner denim-hotpantsen som sommerens obligatoriske festivalplagg, som også fungerer på fotballcup.

- Den har overtatt helt for miniskjørtet. Det er perfekt å ha badedrakt i et ellevilt mønster eller knallfarger under shortsen. Da ser det ut som om du har shorts og singlet og du kan danse deg varm og hoppe rett i havet eller bassenget etter konserten, mener Gransæther.

Om du ikke er en av de som føler deg komfortabel i badedrakt vil en søt blondetopp gjøre susen forteller redaktøren.

- På beina gjelder fortsatt Hunter-støvlene, enkle sandaler i plast eller brunt lær og de italienske tøyskoene fra Superga. De er mye mer comfy enn Converse fordi de har så tykk og deilig såle, og de kommer i alle mulige farger, forteller hun.

Hun gir oss Side2- leserne en statusrapport fra hvor hun selv befinner seg.

- På Slottsfjell i år er det fjær og denimshorts og elleville neglelakkfarger som ruler gata. Kan nesten telle på én hånd hvor mange som hadde miniskjørt eller kjole på åpningsdagen i perfekt sol. I dag, fredag, er det grått og mer preget av sydvest og Hunter-støvler, forteller hun.

Selv går hun kun i denimshorts når hun er på festival.

- Jeg har aldri med meg langbukser. Jeg tar bare på meg flere lag topper og jakker, men en knallfarget olabukse kan være lurt i tillegg til en strykefri sommerkjole - maksi eller mini - med flowerpower-mønster.

- Fjærkreasjoner
Farger er et viktig stikkord også på sminkefronten denne sesongen, og Gransæther mener signalfarger er et must på lepper og negler.

- Med leopardmønstrede John Lennon-runde solbriller og en matt, sjokkrosa, eller turkis leppestift trenger du ikke annen sminke enn en dæsj mascara for å se ut som en superstjerne, mener Gransæther, som understreker at du for all del ikke må dra på festival uten en fjær i bagasjen.

- Det er superhot nå. Er du ikke redd for å skille deg ut kan du stikke en gigantisk fjærkreasjon i håret, eller nøy deg med ørepynt, kjede eller armbånd med fjær på. Har du ikke sansen for fjær - stikk en blomst i en stråhatt og 70-tallshippielooken er på plass, forteller hun.

- Husk bare å balansere stilen. Ikke less på alt på én gang, men velg ut et, maks to blikkfang, og ton ned resten, legger Gransæther til.

Når det kommer til gutta er det også denim som gjelder på festival, men da ikke i hotpants form.

- Fargerike jeans eller denimshorts som går til rundt knærne, en colourblock- t-skjorte, men da bør jeansen være blå, svart eller hvit og solbriller wayfarer style som ikke er svarte, oppsummerer Gransæther.

- Gå helt ut av komfortsonen og gjør en statement med litt elleville solbriller, så toner du resten av stilen ned. En enkel manbag i skinn eller kanvasstoff over skulderen for de gutta som ikke nøyer seg med å dra på festival med kredittkort i baklomma og that's it, understreker hun.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildekarusellen)

4405

- Skulderveske med frynser
Når det kommer til andre ting man bør pakke med seg i festivalbagasjen nevner hun blant annet støvler, skikkelig sokker, sydvest, sandaler samt sneakers eller tøysko.

- Masse gnagsårplaster, en baggy strikkejakke eller - genser, regnjakke med hette, sammenleggbart sitteunderlag, våtservietter, antibac, sarong eller lignende som kan brukes til alt fra picnic-teppe til fortelt, omkledningsrom, skjerf og hodeplagg. Badetøy, solkrem, myggspray og vannspray for å unngå heteslag. En baggy skulderveske med frynser bør romme det meste, oppsummerer Topp-redaktøren.

- Legg igjen treningsdressen
For dem som skal delta på årets Norway Cup har Topp-redaktøren også noen tips.

- Skal du på Norway Cup er det aller viktigste rådet å legge igjen treningsdressen på fotballbanen. Det er kult å trene, men idet øyeblikket du går rundt i byen i treningsklær er det å anse som en grilldress, mener Gransæther.

- Sleng på deg olashorts, converse eller sandaler og en kul t-skjorte med spaca mønster eller farge og du blender helt inn i Oslo, legger hun til.

Hun oppfordrer også ungdommen til ikke å glemme solbrillene.

- De skal være runde à la John Lennon, klassisk wayfarer eller store og klumpete. Ingen mellomting, understreker Gransæther.

- Kupp på et av markedene
Og skal du på shopping er vet hun også hvor man finner noen av de beste kuppene.

- Ta deg en tur på Grünerløkka, Grønland, Blå eller Vestkanttorget på Frogner og gjør et kupp på et av markedene der, så får du vintageklær ingen andre har. De fleste markedene i Oslo er på lørdager og søndager, opplyser hun.

- Når du har gjort et trendkupp tar du rutebåten fra Vippetangen til Gressholmen for å sole deg, bade og mate kaninene som nå er tilbake, eller du drar til Frognerbadet og imponerer alle med å ta bomba fra 10-meteren før dere griller i parken, avslutter Gransæther.

DET «UNØDVENDIGE»:

Kortstokk
Kanskje ikke det mest nødvendige under Norway Cup, men et lurt spill for å slå i hjel tiden, og det kan gi noen morsomme stunder. Vi har funnet to kule kortstokker fra Designtorget. Det ene eksempelet er en kortstokk med kjente fotballspillere – perfekt for en fotballturnering.

Alternativ to er kortstokk hvor du lærer språk. Fordelen med dette kan være mange. For det første kan du opprettholde språkkunnskapene i ferien, i tillegg kan det være et lite sjekketriks. Kortene inneholder setninger, ord og uttrykk på spansk, italiensk, fransk eller tysk – og er deretter oversatt til norsk. Kanskje et sjekketriks om du møter en av det annet kjønn som snakker et av de språkene?

Notatblokk
I løpet av turneringen blir du nok kjent med mange nye personer – enten om det er nye venner eller du treffer en ny flamme. Og da kan det være lurt å notere mailadresse og telefonnummer. Har du ikke en mobiltelefon hvor det er lett å notere kontaktinformasjon, kan det være smart å ha med en liten blokk med blanke ark.

Foto
Gode minner bør dokumenteres. Men ofte kan det være smart å la de dyreste tingene ligge hjemme når du oppholder deg på steder med mye folk. Det er lett å miste et fotoapparat, eller det kan bli stjålet. Et tips til Norway Cup og fetsivaler kan være å kjøpe et rimelig engangskamera som det foruten bildene ikke er krise om du mister. Du kan fremkalle bildene digitalt i de fleste fotobutikker. Mange tilbyr en pakke hvor du får bildene både fremkalt på papir og CD.

Spill
Foruten kortspill er «Idiot kunnskap» et morsomt og lite spørrespill å pakke med i bagen. Spillet passer for alle, og mange kan være med av gangen. Kan gi mye latter, og handler er rett og slett «om alt det du ikke lærte om på skolen»

HUSK TIL SLUTT
Du må først og fremst huske alt av fotballutstyr som drakt, leggskinn, shorts også videre, sier Thoresen. Også må du pakke sovepose, toalettsaker, håndkle, varme klær, regntøy og eventuelle medisiner.

- Foreldre må passe på at ungene får med seg legitimasjon og penger. Og medisiner eventuelt, det er vanskelig å få fatt i. Det er lurt at de har med seg opplysninger til kontaktpersoner hjemme, det bør de alltid ha på seg, sier Thoresen, og legger til:

- Og god oppførsel! Det er det fint om ungdommen har med seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere