RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Hunden lærer triks
Hunden lærer triks Foto: Youtube

Dette bør du lære hunden din

Her er hundetriksene du lett kan lære. Se video!

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Det er lurt å lære hunden noen enkle triks. Dette kan brukes for å aktivisere hunden og gjøre den mer lydig. Hundeatferdsspesialisten Denise Vesce foreslår følgende fremgangsmåte for å trene hunden seks forskjellige triks, skriver Pet Examiner.

Les også: Lær hunden triks

1. Lære å telle
Når hunden er i ferd med å bjeffe kan du rope å hunden og si «Hva er null pluss ÉN». Når den derpå bjeffer kan du gi hunden en godbit.

Kommandoen blir dermed ordet «én». Ideen er å gi et kommandoord når det faller naturlig for hunden. Det krever kun litt repetisjon og noen godbiter.

2. Spinne rundt
Når hunden står foran deg får du den til å følge en tråd rundt sin egen akse. Så straks hunden har snudd seg rundt gir du den en godbit.

Se video:

(Artikkelen fortsetter under video)

Sørg for å bevege hånden rundt med klokka, så den oppfatter håndbevegelsen som en kommando. Etter som du gir hunden godbiter vil den lære seg å gjøre bevegelsen med en enkel håndbevegelse.

3. Rulle rundt
Start med øvelsen når hunden ligger på bakken. Si «rull rundt» mens du beveger en godbit over nesen i en bevegelse som gjør at hunden må rulle rundt for å få tak den.

Når hunden ligger på ryggen kan du klø den på magen. Ikke bruk dette trikset på gamle eller skrøpelige hunder, det er viktig at hunden har det gøy.

Se video:

(Artikkelen fortsetter under video)

Les også: Ikke kjeft på bikkja

4. Gå mellom bena
Stå med bena spredt og lokk hunden til å gå gjennom med en leke eller godbit. Etter en del repetisjoner vil hunden oppfatte måten du står på og et bestemt kommandoord. Dermed kan du få den til å gå fram og tilbake mellom bena.

5. Vinke
Hold avstand mellom deg og hunden. Be hunden gi labb. I stedet for å gripe labben gir du hunden belønning for å løfte labben. Deretter kan du gradvis øke avstanden mellom deg og hunden helt til den gjør bevegelsen fra lenger avstand på kommando.

Se video:

(Artikkelen fortsetter under video)

6. Slipp
Begynn med å rive i en leke sammen med hunden. Etter å ha lekt slik en stund stopper du opp og sier «slipp» med lav stemme. Hvis hunden da ikke slipper tar du leken forsiktig ut av munnen dens og hunden ros når den slipper.

Deretter kan du repetere dette ved å tilby leken på ny og alltid gi hunden ros når den slipper leken på kommando.

De viktigste å huske på når man lærer triks er å ha masse lek, godbiter og leker i opplæringen. Man må også se an hunden og passe på at den fysisk takler triksene.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere