RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette bør reiseapoteket inneholde

Sist oppdatert:
Et godt reiseapotek er ekstra viktig dersom du reiser til eksotiske deler av verden.

(SIDE2): Om du skal på ferie er det svært viktig å ta med deg de faste medisinene dine, skriver Helsenett.no. Disse må være merket med ditt navn og det kan være lurt å ha med en attest fra apotek eller lege på engelsk om at medisinene er skrevet ut til deg og at de ikke inneholder narkotiske stoffer.

Malariamedisiner om du skal til et land der det er malaria.

Medisiner og andre produkter som du ofte kan får bruk for på ferie er for eksempel: hodepinetabletter, reisesyketabletter, krem mot sopp, tabletter mot diare (for eksempel Imodium), myggmiddel (Tigerbalsam er et godt tips- hjelper mot myggestikk og lindrer smerter) og kondomer.

Dette bør toalettmappen inneholde: plaster, sterilt kompress, pinsett, saks, sårrensemiddel og bomull. Reiser dere flere sammen kan dere fordele toalettsakene for å spare plass og gjøre sekken lettere.

Det er viktig å ta med noen medisiner hjemmefra da du ikke vet hva legemidler i utlandet inneholder.

- Norge er et ganske strengt land, og i utlandet har man helt andre regler for hva legemidler kan inneholde og hvor lett man kan få tak i det, sier sykepleier i Apo-kjeden Mette Yttervik.

LES HELE SAKEN: - Ta med norske medisiner

LES OGSÅ: - Kjøp kondomene i Norge

Les mer om helse, trening og velvære her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere