RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette danset de

Det ble danset engelsk vals og cha-cha i søndagens premiereshow av «Skal vi danse». Lær mer om disse dansestilene, og la deg inspirere.

Engelsk vals og cha-cha oppstod i forskjellige tidsepoker, og er to svært forskjellige danser. Deltagerne skal i premiereshowet av «Skal vi danse» bryne seg på nettopp disse to dansestilene.

Engelsk vals
Dansen «Boston» ble på 1870-tallet importert fra USA til Europa. Men det var ikke før på 1920-tallet dansen kunne måle seg med populariteten til tangoen. Stilen til den importerte dansen ble mer og mer stilisert, og i 1921 ble det bestemt at trinnene skulle være « step, step, close». En, to, tre. I 1926 endret man stegene til «step, side, shut». Fram, til siden, sammen. Fortsatt en, to, tre.

Cha-cha
Cha-cha'en tilhører lantindansfamilien, og er en nykommer blant latindansene. Dansen er en videreutvikling av mamboen, og dukket opp i Amerika i begynnelsen av 1950-tallet. Rytmen er ukomplisert, og dansen er både uhøytidelig, livlig og frekk. En sikker partyvinner. To, tre, cha-cha-cha, og du er i gang.

Ønsker du å lære å danse Engelsk vals eller Cha-cha? Besøk side2 Dans og la deg inspirere. Klikk her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere