RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette ødelegger jobblysten

Sist oppdatert:
Har du og arbeidsplassen din gått i online-fellen?

Fysisk kontakt og kaffesludring i pauser er avgjørende for om medarbeiderne er dedikerte til jobben, viser ny undersøkelse.

Onlinebasert kommunikasjon derimot kan hindre en virksomhet i å nå sine mål.

For mye kommunikasjon over e-post og chatteprogrammer har en negativ effekt for hvor mye engasjement man legger inn i arbeidet sitt, melder epn.dk.

Redd for jobben din?Se hvilke yrker og fylker som sliter mest

Bedre tillit
Forskeren bak undersøkelsen, Sladjana Vujovic, mener fysisk kontakt er et av vilkårene som påvirker samarbeid mellom mennesker, fordi det skaper bedre tillit og tilknytning til personene.

- Å møtes ansikt til ansikt gir deltakerne en langt større tilknytning til prosjektet og hverandre, noe som forbedrer samarbeidet og dermed også resultater, sier Vujovic til epn.

Sørg for fysiske møter
Den nye kunnskapen er spesielt interessant for globale virksomheter der medarbeidere må løse oppgaver på tvers av landegrenser. Det er da viktig å sørge for fysiske møter med jevne mellomrom.

Om kommunikasjonen i stor grad foregår onlinebasert er det fare for at medarbeiderne ikke vil besitte den samme pliktfølelsen til å løse oppgaven som om de satt overfor hverandre.

Mer fra Nettavisen Jobb:

Her ryker jobbene

Sjekk om du er utbrent

Sjefens verste mareritt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere