RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette dreper sexlysten

Foto: Crestock (Crestock)
Vi forteller deg hvordan du får lyst igjen.

(SIDE2): Det kan være mange årsaker til at du ikke føler deg lysten på sex.

Noen ganger er problemet kortvarig, og skyldes årsaker som er midlertidige og som raskt går over. Andre ganger er det noe mer dyptliggende som er roten til problemet, og det er da viktig at du og din partner gjør noe med de sengeproblemene dere har.

Nettsiden WebMd har laget en liste over noen av de mest vanlige årsakene til at sexlysten ikke er helt slik den bruker å være. Samtidig gir vi deg forslag til løsning på problemet.

Stress
Har du problemer på jobben, eller kanskje med økonomien? Ja, da er sjansene store for at du også har problemer i sengen. Det sies nemlig at stress påvirker libidoen din, i negativ retning.

Hva gjør du: Lær deg noen teknikker som får stressnivået til å synke, eller søk hjelp hos profesjonelle.

Problemer i forholdet
En av de mest vanlige årsakene til at libidoen din går nedover, er problemer i forholdet. Spesielt for kvinner påvirker fravær av emosjonell nærhet sexlysten.

Hva gjør du: Kommuniser bedre og løs problemene før det er for sent.

Alkohol
I motsetning til det mange tror er det ikke sikkert et par drinker vil få deg til å ha mer lyst på sex. Snarer tvert imot. Alkohol kan nemlig bedøve deg, og i sin tur også sexlysten din.

Hva gjør du: Ikke drikk altfor my alkohol om du planlegger litt sengekos.

Småbarna
Å være forelder i seg selv dreper ikke sexlysten, men det er alt som følger med det å ta seg av små barn som kan være med å påvirke sengeaktiviteten. Tidsklemma får ofte skylden, samt at lite søvn, som ofte er et vanlig problem blant småbarnsforeldre, er med på å påvirke libidoen din.

Hva gjør du: Lei en barnevakt slik at dere får tid til hverandre. Sett av tid til sex etter barna har gått og lagt seg.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Selvfølelsen
Om du ikke er fornøyd med hvordan kroppen din ser ut, er det stor sannsynlighet for at du heller ikke føler deg spesielt sexy. Dette vil påvirke sexlysten din.

Hva gjør du: Tenk at du er vakker akkurat slik du er! Om dette ikke fungerer hvorfor ikke få hjelp av for eksempel en livsstilscoach til å endre selvfølelsen din?

Lavt testosteronnivå
Om mengden testosteron i kroppen går opp, øker også sexlysten din.

Når menn blir eldre, daler imidlertidig testosteronnivået og man kan derfor få mindre lyst på sex. Hos kvinner vil også testosteronnivået påvirke sexlysten, men kvinnekroppens hormonelle balanse er mer kompleks og det er derfor flere faktorer som vil påvirke.

Hva gjør du: Ta kontakt med legen din for råd om du tror dette er årsaken til din lave libido.

For lite intimitet
Sex uten intimitet er en sikker måte å drepe sexlysten på. For intimitet er ofte en god start til sex.

Hva gjør du: Tilbring intime stunder uten å ha sex. Kos, kyss og ta på hverandre – uten at sex er formålet med kosestunden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere