RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette drikker vi i påsken

ISKALDT: Øl er en slager til påske og mange tar den første utepilsen når den glade vårsolen varmer. Men to drinker laget på kaffelikør frister også.
ISKALDT: Øl er en slager til påske og mange tar den første utepilsen når den glade vårsolen varmer. Men to drinker laget på kaffelikør frister også. (Shutterstock)
Vi fant noen nye favoritter å varme oss med.

(SIDE2): Hvis det er en høytid nordmenn koser seg ekstra med, så er det påsken. Ved siden av kakaoen, appelsinen og grilling av pølser i bakken kan man gjerne kjøre på litt ekstra snadder når solen er på hell.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Nye drinker
To sprellferske drinker er utviklet av en av landets aller beste bartendere - Kristian Kihlman, som jobber som barsjef på TGI Fridays i hovedstaden. Han ville lage en drikk til å nyte på verandaen i byen eller i hyttesolveggen - og en dessertdrink man kan leske seg med etter en god påskemiddag.

Mens Side2 har klassiske favoritter som rødvin, Jägermeister og øl som favorittdrikker i påsken, går Kihlman for en litt annen variant.

- Om jeg skulle velge én flaske å ta med meg til fjells i påsken, ville jeg valgt Kahlua. Det er en eksotisk drikk som igjen har blitt trendy. Men det beste med Kahlua er at den er utrolig anvendelig – den kan brukes i kaffedrikker, melkedrikker eller iskremdrikker, sier Kihlman, som også har sikret seg den jeve tittele norgemester i bartending.

Han har utviklet to drinker som består av den alkoholholdige kaffelikøren som er fremstilt av en blanding bestående av 100 prosent arabisk kaffe, og som man enkelt kan smelle sammen selv både på hytta, i sørligere strøk eller i byen.

Hvis du vil teste de to drinkene går du fram slik:

Varm skiprinsesse:
Varm sjokolade eller kakao
3 cl Kahlua
1 cl Cointreau (kan sløyfes)

Denne sjokoladedrikken er super å ta med på tur, og kan helles på termos. Om du vil kan du ta med pisket krem i en liten boks eller kremtopping på boks til å sprøyte på toppen. Pynt med noen strimler med appelsinskall og noen biter sjokolade.

Iskald krimdronning:
2 kuler vaniljeiskrem
4 cl H-melk
2 cl Kahlua
2 cl Absolut vodka

Bland sammen ingrediensene i en blender eller med stavmikser. Ta gjerne litt sjokoladesaus langs innsiden av glasset. Drikkes av glass eller serveres som dessert etter påskemiddagen.

Våre påskekosfavoritter
Side2 tok en kjapp runde på e-post for å sjekke hva vi synes er gode klassikere for ganen til påske.

Jägermeister kom opp som en klar storfavoritt - en sterk og god shot etter skituren rundt bålet er det mange som ser fram til. kaffe med Baileys (som faktisk er en nyhet på polet der likøren kommer med et hint av kaffe) er heller ikke å forakte. Hvis solen stikker fram og man nyter de vårlige, varme solstrålene ute kommer gul Mack-øl, Caipirinha og gin tonic opp som klassiske tørsteslukkere.

For bypåskefrelste er det håp om den første utepilsen som gjelder - og da er det samme hvilken øl, bare man kan sitte med store solbriller og kose seg på restaurantene som endelige har fått utemøblene på plass.

Til lammet eller spekematen er det vin som gjelder - rødvin fra Amarone eller Bordeaux frister ganen, hvitvin fra Chablis eller en Albrecht Gewürztraminer Reserve frister også på den kjølige siden.

Side2 testet ut whiskydrinker basert på kvinners ganer: Whisky + damer = sant?

Klikk.no har testet ut det beste på papp fra polet - se hvem som får høyest score her! De har også smakt på det såkalte påskeølet fra polet - resultatet får du her.

Sjekk ut hva som går på kino i påsken: Vår dom over påskefilmene

Les også:Perfekt by for påskeferie

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere