RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette drømmer kvinner om

Det finnes fire ting kvinner drømmer om, men som er vanskelig å få oppfylt samtidig.

På den danske konferansen «Alle tiders kvinner» la fremtidsforskeren Marie-Therese Hoppe frem fire drømmebilder som kommer til utrykk i dagens reklamer, skriver B.T.

Drømmebilder
Hun kaller det for drømmebilder ettersom alle disse drømmene aldri går helt i oppfyllelse. Derfor mener hun at kvinner skal revidere disse drømmene og le litt av seg selv, ellers blir man raskt svært stresset.

Som et eksempel peker hun på at det ikke er mulig å ha et plettfritt hjem når man også har barn som spiser sjokoladekake og gjester som søler rødvin, eller en hund som dytter ned kaffekoppen.

De fire kvinnedrømmene som hun mener reklamen spiller på er:

En lykkelig familie
Mange ønsker å være den lykkelige moren som smiler i kjøkkenreklamen mens far lager mat til barna, men det er ofte et bilde som ofte er langt fra virkeligheten.

Kroppskontroll
Fitness blir stadig mer populær, mange gjør det for å se bra ut, ikke bare for at det er gøy. Det er ikke uten grunn at plastiske kirurger gjør det bra om dagen.

Seksualitet
Både menn og kvinner har blitt sexobjekter. For kvinner er dette kanskje vanskeligere enn for menn, ettersom det inntil nylig ikke var et valg de selv tok.

Gode venner
Alle vil ha et stort nettverk med mange venner. Jo flere venner man har, jo bedre kontroll har man over livet og omgivelsene.

Slik får du mer sex
Hvordan klarer man å kombinere en hektisk jobb med barneoppdragelse og samtidig ha overskudd til å ha sex?

Her er noen tips

Fødte fire på halvannet år
Drømmer du om en stor barneflokk? Spør «Årets mamma» som skifter tjue bleier hver dag og får to-tre timer på øyet hver natt.

Les mer

Vil måle din sex-kvotient
Om kort tid kan Ola og Kari måle sin sex-kvotient (SQ), på samme måte som man måler intelligenskvotienten (IQ).

Les mer

Sjalu kvinner som levebrød
For menn som ønsker profesjonell hjelp til å gjøre sin kone eller sin kjæreste sjalu finnes det en løsning, hun heter Rachel Baily.

Les mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere