Amatørvideoen, som er publisert på YouTube, skal vise algeriske arbeidere som inspiserer både biler og boligkomplekset på gassanlegget i In Amenas.

Ifølge nettstedet France24.com skal videoen ha blitt tatt opp kort tid etter et angrep fra den algeriske hæren torsdag i forrige uke.

Se videoen lenger ned i saken.

- Det er alt de har igjen
De første bildene viser flere biler som ser ut til å ha blitt brukt av gisseltakerne. Inne i en av bilene ligger det blant annet en roptert, og denne bilen har tydelige skader i front.

- Dette er alt de har igjen, utbryter en av mennene på videoen, ifølge nettstedet.

Deretter går vedkommende som filmer mot boligkomplekset på gassanlegget. Tepper og madrasser ligger strødd på bakken utenfor brakkene. Man ser også sko, og et brannslokkingsapparat.

Det filmes så inne i flere av brakkene, og man ser blant annet et knust vindu på en av brakkene.

Mot slutten av opptaket evakuerer en rekke ansatte med bagasjen sin fra anlegget, og man ser at de går mot flere lastebiler som tar dem vekk fra stedet.

Se amatørvideoen her:

HTML EMBED

Fem nordmenn fortsatt savnet
Mandag opplyste statsminister Abdelmalek Sellal i Algerie at 37 utenlandske arbeidere, og 29 terrorister ble drept under terroraksjonen.

Fortsatt er fem norske Statoil-ansatte savnet.

- Jeg så en bil som stoppet ved porten. Fire menn gikk ut. De kom så inn i bygningen, mens de fyrte av skuddsalver og skrek og ropte. De fanget fire nordmenn, som de la i bakken og bandt. På det tidspunktet kunne vi ikke tro våre egne øyne. Vi trodde det var en øvelse, fortalte rumenske Liviu Floria i et tv-intervju mandag, ifølge TV 2.

Les også: Dette er de fem savnede nordmennene

Floria låste seg inne på kontoret sammen med en kollega. Da angriperne gikk fra rom til rom, gikk de raskt videre da de ikke fikk opp den låste døren.

Etter 36 timer våget de to mennene seg ut av skjulestedet sitt. Gjennom natten gikk de tre mil gjennom ørkenen, og etter 15 timer på flukt ble de tatt hånd om av algeriske tropper.

Ble omtalt som «nordmannen»
Mens dramaet pågikk ble det spekulert i om en av kidnapperne kunne være fra Norge. Det kom opplysninger via kilder i det algeriske militæret om at flere løslatte gisler omtalte en av gisseltakerne som «nordmannen».

Les mer: Hvem var den høye, lyse gisseltakeren?

- Vi er ikke sikre på hans nasjonalitet, men han er høy, hvit og har blå eller grønne øyne. Han snakker engelsk, og han ber og leser Koranen, uttalte en kilde i det algeriske militæret, ifølge Aftenposten. Fra Politiets sikkerhetstjeneste het det i helgen at de ikke har mottatt noen bekreftelse på at det skulle være en nordmann blant gisseltakerne.

To kanadiere og en franskmann var imidlertid blant terroristene. Dokumenter som ble funnet ved likene av to av terroristene identifiserte dem som kanadiere, og vestlig etterretningstjeneste sjekker nå om dette var navn man allerede hadde på terrorlista, melder britiske Daily Mail.

Statoil: - Vet ikke når de skal tilbake
Åtte av Statoils norske medarbeidere ved anlegget er hentet ut av Algerie.

Da gisselsituasjonen oppsto, sørget Statoil for å hente ut ytterligere 35 personer, såkalt ikke-kritisk personell, fra anleggene In Salah og Hassi Mouina.

- Vi kan ikke svare på når våre ansatte eventuelt skal tilbake, men det er en forutsetning at det er trygt og sikkert. Den sikkerhetsvurderingen blir det vi som tar, sier pressekontakt Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB tirsdag ettermiddag.

In Aménas og In Salah er gassanlegg som i utgangspunktet er i produksjon, mens Statoil til nå har gjennomført leteprogram og gjort funn ved Hassi Mouina.

- Status per i dag er at In Aménas ikke i produksjon nå, mens det ved In Salah er produksjon med redusert bemanning. Vi har ingen medarbeidere på noen av disse anleggene nå, sier Pedersen.