RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er Andreas Lubitz

Sist oppdatert:
Piloten var utdannet ved Lufthansas egen skole.

Annenflygeren på Germanwings-flyet som mistenkes for å ha styrtet flyet med vilje, hadde jobbet i selskapet siden 2013 og var utdannet i Lufthansa-systemet.

28 år gamle Andreas Guenter Lubitz, som var fra den lille byen Montabaur i Rheinland-Pfalz, hadde ifølge El Pais sin flygerutdanning i Lufthansas egen skole i Bremen og hadde 630 flytimer med Germanwings siden han ble ansatt i september 2013.

LES også: – Styrtet med vilje

Ifølge borgermesteren i Montabaur, Gabriele Wieland, bodde han i byen med sine foreldre, men hadde også en leilighet i Düsseldorf, der ulykkesflyet skulle ha landet tirsdag. Profilen hans på Facebook er slettet.

Pilotens navn er ikke kjent for etterforskerne i tilknytning til terrorvirksomhet, og det er heller ingenting som tilsier at flystyrten var en terrorhandling, ifølge Bryce Robin, som leder etterforskningen.

– Flygeren er alene ved spakene. Helt frivillig nektet han å åpne døra til cockpiten for kapteinen, og helt frivillig startet han nedstigningen, sa Robin.

SVARTE BOKSEN: Taleregistratoren til Germanwings-flyet ble funnet tirsdag. Den har registrert hva som skjedde i cockpiten og ved døren utenfor like før det styrtet i de franske alpene.

En flyklubb som Lubitz var medlem av, har sendt ut en pressemelding for å minnes ham. Her heter det at han var medlem av foreningen fra han var tenåring, og at hans drøm var å fly.

LES også: - Det har mest sannsynlig vært en kapring, og derpå følgende massedrap
OG: Flyger forlot førerkabinen før flyet styrtet

«Han begynte som seilflypilot og kom så langt at han ble flyger på en Airbus 320. Han oppfylte sin drøm, drømmen han nå så dyrt har betalt for» heter det i pressemeldingen til LSC Westerwald, som ble sendt ut før mistanken om at han styrtet flyet med vilje, ble kjent.

Kapteinen på flyet er identifisert som Patrick S. i tyske medier, som vanligvis ikke oppgir etternavn til personer som er involvert i ulykker eller kriminalitet. Han hadde to barn og blir betegnet av sine kolleger som svært erfaren og en av de beste.

LETER: Flere hundre personer jobber med å finne årsaken til ulykken og få ned de omkomne etter flyulykken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere